Michael Saylor niet van plan te verkopen: ‘Bitcoin is onze uitweg’

Home » Nieuws » Michael Saylor niet van plan te verkopen: ‘Bitcoin is onze uitweg’

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, heeft duidelijk gemaakt dat hij niet van plan is om de Bitcoin (BTC) bezittingen van zijn bedrijf, die momenteel op ongeveer 190.000 stuks staan, op korte termijn of mogelijk ooit te verkopen.

“Exit strategy”

In gesprekken met Bloomberg TV benadrukte Saylor dat de recent gelanceerde spot ETF’s een poort hebben geopend voor institutioneel kapitaal om de Bitcoin-ecosysteem binnen te stromen, waardoor dagelijks honderden miljoenen dollars van het traditionele analoge ecosysteem naar de digitale economie overgaan.

Aan het einde van januari hield MicroStrategy deze Bitcoins, die zijn aangeschaft voor een gemiddelde prijs van $31.224 per stuk. Nu Bitcoin rond de $52.000 handelt, wordt de waarde van de bedrijfsvoorraad geschat op ongeveer $10 miljard, waarvan $4 miljard winst is. Ondanks dat veel beleggers op dit punt overwegen om uit te stappen, ziet Saylor Bitcoin als de ultieme exit-strategie.

Saylor ziet de huidige waarde van Bitcoin, net iets meer dan een biljoen dollar, als een concurrentie voor traditionele activaklassen zoals goud, vastgoed en zelfs de S&P-index, die allemaal veelvoudige marktkapitalisaties hebben in vergelijking met Bitcoin. Volgens Saylor is Bitcoin superieur aan al deze klassen en gelooft hij dat kapitaal zal blijven stromen van deze activaklassen naar Bitcoin vanwege zijn technische superioriteit. Daarom ziet hij geen reden om “de winnaar te verkopen om de verliezers te kopen”.

MicroStrategy begon voor het eerst met het aankopen van Bitcoin in augustus 2020 en heeft sindsdien consequent aan zijn portfolio toegevoegd.

Het softwarebedrijf heeft zichzelf naast zijn vierde kwartaalcijfers opnieuw gebrandmerkt als een “Bitcoin-ontwikkelingsbedrijf”, waarmee het zijn toewijding aan de cryptocurrency verdubbelt.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme