Markus Thielen voorspelt: Bitcoin stijgt naar $70.000 tegen eind 2024

Home » Nieuws » Markus Thielen voorspelt: Bitcoin stijgt naar $70.000 tegen eind 2024

Markus Thielen van 10X Research heeft een voorspelling gedaan voor de prijs van Bitcoin (BTC) tegen het einde van 2024, waarbij hij een stijging van ongeveer 65% verwacht, waardoor de prijs zou uitkomen op $70.000 dollar.

Historische veerkracht

Thielen baseert zijn prognose op een combinatie van factoren, waaronder een gunstige macro-economische omgeving, monetaire meewinden, de Amerikaanse verkiezingen en een toenemende vraag van traditionele financiële (TradFi) investeerders die hun geld in Bitcoin ETF’s steken.

Ondanks de tot nu toe trage prijsontwikkeling dit jaar, wijst Thielen op de historische veerkracht van Bitcoin, die in 10 van zijn 13 bestaansjaren rally’s heeft gezien, ondanks gemengde rendementen in januari. Hij haalt ook zijn eerdere nauwkeurige voorspelling aan dat Bitcoin tegen het einde van 2023 bijna zou verdubbelen tot $45.000, hoewel zijn voorspelling over de afwijzing van spot ETF’s in januari niet uitkwam.

Thielen merkt verder op dat de Federal Reserve de eerste renteverlaging mogelijk heeft uitgesteld tot mei of juni, maar wijst op de lagere inflatie en de stabiele groei als positieve tekenen.

Hij benadrukt ook de correlatie tussen de Amerikaanse presidentsverkiezing cycli en Bitcoin halving-jaren, die historisch gezien bullish zijn voor de prijzen, met gemiddelde winsten van 192% tijdens de cycli van 2012, 2016 en 2020.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme