Verwachtingen hooggespannen: Bitcoin kan $45K bereiken tegen eind 2023, stelt expert

Home » Nieuws » Verwachtingen hooggespannen: Bitcoin kan $45K bereiken tegen eind 2023, stelt expert

Bitcoin (BTC) zou tegen het einde van dit jaar een grote stijging kunnen doormaken, met een potentieel om de $45,000 te bereiken.

Deze voorspelling komt van Markus Thielen, onderzoeksdirecteur bij Matrixport en oprichter van DeFi Research, die zijn optimisme baseert op recente trends in de optiemarkt en de vooruitzichten van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed).

Opwaartse prijsdruk

Volgens Thielen’s analyse is de kans groot dat Bitcoin tegen het jaareinde de grens van $40,000, en mogelijk zelfs $45,000, zal overschrijden. De onderliggende redenen voor deze voorspelling liggen bij de huidige posities binnen de optiemarkt en de verwachte ‘dovish’ houding van de Fed, wat doorgaans wijst op een beleid gericht op het stimuleren van economische groei. Bitcoin heeft in het afgelopen jaar een sterke groei doorgemaakt, met een prijsstijging van bijna 40% in slechts vier weken tijd.

De recente stijging in de waarde van Bitcoin heeft geleid tot een toename in de vraag naar call-opties, wat investeerders het recht geeft om de valuta later tegen een vastgestelde prijs te kopen. Thielen benadrukt dat deze trend, waarbij er meer vraag is naar ‘bullish’ opties dan naar ‘bearish’ opties, kan leiden tot een verdere opwaartse prijsdruk op Bitcoin. Vooral market makers, die tegenovergestelde posities innemen in transacties met klanten, kunnen gedwongen worden om Bitcoin aan te kopen om hun risico’s af te dekken.

Verder wijst Thielen op twee significante vervaldagen van opties, op 24 november en 29 december, met een totale openstaande interesse van respectievelijk $3,7 miljard en $5,4 miljard. De kans dat de Bitcoin prijs naar de $40,000 zal stijgen wordt hierdoor groter, aldus Thielen.

Bovendien wordt de bullish visie ondersteund door de afnemende inflatie in de Verenigde Staten en de verwachting dat de Fed mogelijk de rentevoeten zal verlagen. De huidige inflatiecijfers, gecombineerd met de Fed-fondsfutures, duiden op een mogelijke renteverlaging van 200 basispunten in het komende jaar.

Ten slotte wordt verwacht dat de goedkeuring van spot ETF’s door de SEC vóór 10 januari de prijsstijging van Bitcoin verder zal stimuleren, aldus analisten van Bloomberg.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme