“Lagere ECB-rentes kunnen zorgen voor stijging Bitcoin-prijs deze week”

Home » Nieuws » “Lagere ECB-rentes kunnen zorgen voor stijging Bitcoin-prijs deze week”

De prijs van Bitcoin (BTC) zou deze week kunnen stijgen als reactie op een verwachte renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) op 6 juni. De ECB zou naar verwachting de rente met 0,25% verlagen tot 4,25%, in een poging de economische groei te stimuleren.

Volgens Jag Kooner, hoofd van derivaten bij Bitfinex, zou deze verlaging een boost kunnen geven aan risicovolle activa zoals Bitcoin.

Renteverlaging als stimulans voor liquiditeit

Kooner legt uit dat lagere rentetarieven gewoonlijk de euro verzwakken en de liquiditeit verhogen, wat ten goede komt aan risicovolle activa. “In een omgeving met stimuleringsmaatregelen en lagere rentetarieven kan Bitcoin profiteren door de toegenomen liquiditeit,” stelt Kooner.

Hij benadrukt dat Bitcoin in het verleden vaak de trends op de aandelenmarkt heeft gevolgd, vooral tijdens perioden van economische stress.

Impact op Europese aandelen en Bitcoin

James Wo, oprichter en CEO van DFG, voegt toe dat een renteverlaging ook traditionele aandelenmarkten kan stimuleren, wat indirect de Bitcoin-prijs zou kunnen opdrijven. Na milde opmerkingen van de ECB-raad eerder in mei, zagen Europese aandelen al een stijging, wat een indicator kan zijn voor de positieve invloed van de verwachte renteverlaging.

Bitcoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Bitcoin’s prestaties ten opzichte van traditionele aandelen

Historisch gezien heeft Bitcoin een gemengde correlatie getoond met de traditionele aandelenmarkt. Echter, met recente positieve trends in zowel de Europese aandelenindices als de Bitcoin-prijs, lijkt het erop dat Bitcoin kan profiteren van soortgelijke liquiditeitsverschuivingen.

In mei stegen zowel de STOXX 600 als de DAX 40, terwijl Bitcoin een indrukwekkende stijging van meer dan 17,4% noteerde.

Vooruitzicht op de rest van het jaar

Ondanks een terugval in de Amerikaanse aandelenmarkt, blijft Bitcoin sterk presteren. De S&P 500-index steeg sinds begin dit jaar met meer dan 11,5%, maar Bitcoin overtrof dit met een stijging van meer dan 57,6%.

Kooner merkt op: “Hoewel Amerikaanse aandelen zijn teruggevallen, is BTC sterk gebleven. Het blijft afwachten of dit komt doordat crypto achterblijft of door relatieve sterkte.”

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme