Kevin Svenson: Bitcoin breekt uit, koers mogelijk naar $90.000

Home » Nieuws » Kevin Svenson: Bitcoin breekt uit, koers mogelijk naar $90.000

De cryptocurrency-analist Kevin Svenson ziet momenteel sterke bullish signalen voor Bitcoin (BTC), vergelijkbaar met eerdere periodes dit jaar. In een recente analyse op zijn YouTube-kanaal, waar hij een aanzienlijk aantal volgers heeft, bespreekt hij de positieve trends die hij waarneemt in de marktbewegingen van Bitcoin.

Uit een omkeringsbodempatroon breken

Volgens Svenson breekt Bitcoin uit een omkeringsbodempatroon, wat hij als een zeer positief signaal beschouwt. “We breken uit een omkeringsbodempatroon. Dat is heel bullish. Bitcoin handelt ook boven zijn Relative Strength Index (RSI) downtrend lijn op de dagelijkse grafiek. Dit is nog een signaal voor opwaartse continuatie,” legt Svenson uit. De RSI is een belangrijke momentum-indicator in de technische analyse die helpt bij het bepalen of een asset overgekocht of oververkocht is.

Spiegeling van historisch bullish gedrag

Svenson merkt op dat de huidige koersactie van Bitcoin sprekend lijkt op het gedrag dat eerder dit jaar waargenomen werd, vlak voordat Bitcoin steeg naar zijn huidige recordhoogte van ongeveer $73.800. “Dit is niet anders dan de situatie die we aan het begin van 2024 zagen, toen er sprake was van zijwaartse consolidatie en een neerwaartse weerstand op de RSI, waarna we uitbraken en naar nieuwe recordhoogtes stegen,” verklaart Svenson.

De vierde fase van een parabolische curve

De analist gelooft dat Bitcoin zich nu in de vierde fase van een parabolische curve bevindt, een patroon in de technische analyse dat bestaat uit vier fasen waarin de prijs binnen een specifiek bereik handelt alvorens verder omhoog te breken. Svenson voorspelt dat deze fase theoretisch gezien kan pieken op $90.000. “Het volgende tekstboek-target ligt op 90.000 dollar, maar dat is niet de piek voor deze cyclus. Gezien de recente halvering, zou de prijs uiteindelijk nog wel verder kunnen stijgen dan dat,” benadrukt hij.

Toekomstverwachtingen

Kevin Svenson is optimistisch over de toekomst van Bitcoin en ziet potentieel voor verdere stijgingen boven de kortetermijndoelstelling van $90.000. Hij verwacht dat na een mogelijke afkoeling, Bitcoin zou kunnen doorgaan met het vormen van een uitgebreidere en meer expansieve parabolische trend.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme