Kan Bitcoin herstellen? Historische trends en verkiezingen bieden hoop

Home » Nieuws » Kan Bitcoin herstellen? Historische trends en verkiezingen bieden hoop

Ondanks de huidige dip in de koers van Bitcoin (BTC), zijn er tekenen die wijzen op een mogelijke opwaartse beweging in de nabije toekomst. Crypto analist Jason Pizzino deelt zijn optimisme en ziet parallellen met de prijsactie van vorig jaar.

Historische patronen wijzen op herstel

De koers van Bitcoin, die sinds de recordhoogte van $73.800 dollar op 14 maart een consolidatiefase doormaakt, doet Pizzino denken aan soortgelijke bewegingen in 2023. Destijds handelde Bitcoin ongeveer zes maanden zijwaarts voordat het een aanzienlijke stijging van 300% doormaakte.

“Dit lijkt heel erg op de koersbeweging die we in 2023 zagen. Bitcoin zat ongeveer zes maanden in een range, voordat het uit die zone explodeerde,” licht Pizzino toe.

Invloed van de Amerikaanse presidentsverkiezingen

Verder wijst Pizzino op de invloed van de Amerikaanse presidentsverkiezingen op de Bitcoin koers. Historisch gezien heeft de uitkomst van de verkiezingen impact gehad, zoals in november 2020 toen Joe Biden werd gekozen en Bitcoin kort daarna begon te stijgen.

Hoewel de uitkomst van de huidige verkiezingen nog onbekend is, verwacht Pizzino dat de koers zal reageren rond de verkiezingstijd en mogelijk opnieuw zal uitbreken.

Wachten op het vierde kwartaal

Volgens Pizzino is het nu vooral zaak om geduldig te zijn tot het vierde kwartaal van 2024, wanneer de markt kan beginnen met een herstel naar nieuwe hoogtes. De macro-economische situatie, vooral de inflatie in de Verenigde Staten, speelt hierbij een cruciale rol. Met de inflatie die mogelijk naar de gewenste 2,0% daalt, zou de Federal Reserve de rentetarieven eerder kunnen verlagen, wat gunstig kan zijn voor Bitcoin.

De kans op een renteverlaging tijdens de vergadering van 18 september van de Federal Reserve is ook toegenomen, wat het optimisme onder beleggers verder aanwakkert.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme