Franklin Templeton: alle landen zullen Bitcoin bezitten

Home » Nieuws » Franklin Templeton: alle landen zullen Bitcoin bezitten

Franklin Templeton, een toonaangevende vermogensbeheerder, voorspelt dat Bitcoin (BTC) een essentiële rol zal spelen in de schatkisten van landen wereldwijd.

Sandy Kaul, het hoofd van de afdeling digitale activa en industrie-adviesdiensten bij het bedrijf, deelde haar inzichten over de toekomst van Bitcoin in een interview met crypto-influencer Natalie Brunell.

Fundamenteel onderdeel

Volgens Kaul staat Bitcoin op het punt om een fundamenteel onderdeel te worden van het wereldwijde financiële systeem. Zij benadrukt de voortdurende acceptatie van Bitcoin door nationale overheden en ziet het potentieel van Bitcoin om centrale bank digitale valuta’s (CBDC’s) te overtreffen in efficiëntie voor nationale schatkisten. Dit zou vooral voordelig zijn voor minder ontwikkelde landen, die hun koopkracht rond Bitcoin kunnen bundelen om zo op gelijke voet te concurreren met grotere economieën.

Kaul merkt op dat Bitcoin efficiëntere betalingsoplossingen biedt voor internationale handel, waardoor de noodzaak voor valutaconversies vermindert en de complexiteit van grensoverschrijdende transacties afneemt. Ze stelt dat Bitcoin als een universele handelseenheid de risico’s van wisselkoers schommelingen kan verminderen.

Franklin Templeton is ook actief bezig met het verkrijgen van goedkeuring voor de lancering van een Bitcoin spot ETF in de Verenigde Staten. Dit zou een belangrijke stap zijn in het bieden van directe blootstelling aan Bitcoin voor beleggers via een gereguleerde ETF-structuur.

Kaul beklemtoont dat Bitcoin, als een van de best presterende activaklassen van het afgelopen decennium, een alternatieve beleggingscategorie vormt die diversificatie en potentieel hogere risico-gecorrigeerde rendementen kan bieden. Ze voorziet een toekomst waarin cryptocurrency’s meerdere voordelen zullen ontgrendelen voor zowel investeerders als consumenten, mogelijk fungerend als beloningsprogramma’s met diverse voordelen.

Kaul concludeert dat de grote vraag blijft of de wereld zich meer zal richten op een globale, van overheidsbeleid onafhankelijke valuta zoals Bitcoin. Dit zal de komende jaren duidelijk worden, naarmate de adoptie van Bitcoin door zowel landen als financiële instellingen toeneemt.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme