Europese bankgigant BNP Paribas koopt Bitcoin-aandelen van BlackRock ETF

Home » Nieuws » Europese bankgigant BNP Paribas koopt Bitcoin-aandelen van BlackRock ETF

De Europese bankgigant BNP Paribas heeft een directe investering in Bitcoin (BTC) gemaakt door aandelen te kopen van de Bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) van BlackRock.

Uit een recent ingediend rapport bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), gedateerd 1 mei 2024, blijkt dat de bank in het eerste kwartaal van dit jaar 1.030 aandelen heeft aangeschaft van de BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT), een product dat beleggers directe blootstelling geeft aan Bitcoin.

Kleine investering met grote betekenis

Hoewel de investering met een totaalbedrag van $41.684 dollar relatief klein lijkt voor een bank van deze omvang – BNP Paribas staat bekend als de op één na grootste bank van Europa wat betreft activa in beheer – markeert het toch een belangrijke stap. Het is een van de eerste keren dat een grote financiële instelling publiekelijk investeert in relatief nieuwe Bitcoin-ETF’s.

Bron: fintel.io

Met een betaling van $40,47 per aandeel heeft BNP Paribas minder geïnvesteerd dan de waarde van één hele Bitcoin, wat de omvang van deze investering in perspectief plaatst.

Een experimentele fase?

Deze investering kan gezien worden als een experiment of voorzichtige verkenning van de mogelijkheden die Bitcoin en andere cryptocurrency bieden. Het feit dat zo’n grote speler interesse toont in Bitcoin, zelfs op een bescheiden schaal, is opmerkelijk en kan wijzen op een voorzichtige verschuiving in hoe traditionele financiële instituten naar cryptocurrency kijken.

Recente prestaties van Bitcoin-ETF’s

Ondertussen presteren de Amerikaanse bitcoin-ETF’s ondermaats, met een opvallende netto-uitstroom in de laatste weken, wat gepaard gaat met dalende koersen en een verslechterend marktsentiment. De Bitcoin koers, die deze week daalde tot $56.500 dollar, test momenteel weer de grens van $60.000. Matt Hougan, CEO van Bitwise en uitgever van een van de Bitcoin-ETFs, gaf aan dat een “nog grotere” kapitaalgolf mogelijk later in het jaar te verwachten is.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme