Onderzoek onthult korte termijn winsten, lange termijn verliezen door crypto-influencers

Home » Nieuws » Onderzoek onthult korte termijn winsten, lange termijn verliezen door crypto-influencers

Uit een recent onderzoek van drie universiteiten blijkt dat aanbevelingen van crypto-influencers op X (voorheen Twitter) slechts tijdelijk winstgevend zijn. Het onderzoek, dat werd gedeeld door de Chinese journalist Colin Wu, analyseerde ongeveer 36.000 tweets van 180 prominente crypto-influencers.

De resultaten tonen aan dat de gemiddelde rendementen een dag na de tweet 1,83% bedragen, maar na 10 en 30 dagen respectievelijk met 2,24% en 6,53% dalen.

Kleine tokens, grote risico’s

De invloed van deze aanbevelingen is het sterkst bij kleine tokens, waarbij het rendement een dag na de tweet gemiddeld 3,86% bedraagt. Deze korte termijn winsten worden echter tenietgedaan door aanzienlijke verliezen op de lange termijn, wat wijst op de beperkte langetermijnwaarde van deze investeringen.

De rol van zelfbenoemde experts

Het onderzoek, uitgevoerd door vertegenwoordigers van Indiana University, Harvard Business School en Texas A&M University, benadrukt dat de negatieve effecten vooral zichtbaar zijn bij tweets van influencers die zichzelf als crypto-experts positioneren en een groot aantal volgers hebben. Dit bevestigt de zorgen van regelgevers over het potentieel misleiden van investeerders door sociale media influencers.

Sentiment en markteffecten

Aanvullende analyses met machine learning laten zien dat tweets met een positieve sentiment en koopaanbevelingen de meest uitgesproken effecten hebben. Dit patroon bevestigt de hypothese dat positieve berichten op sociale media korte termijn prijsstijgingen veroorzaken, maar geen duurzaam rendement bieden.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme