Daling in Fear & Greed Index kan volgens crypto analist mogelijk keerpunt voor Bitcoin zijn

Home » Nieuws » Daling in Fear & Greed Index kan volgens crypto analist mogelijk keerpunt voor Bitcoin zijn

In een nieuwe video update op YouTube heeft crypto analist Benjamin Cowen zijn inzichten gedeeld over de grote daling van de Bitcoin Fear & Greed Index.

Deze index, die normaliter fluctueert tussen “hebzucht” en “angst”, is in de afgelopen 24 uur verschoven van een niveau van hebzucht naar angst, wat belangrijke implicaties kan hebben voor de prijsbewegingen van Bitcoin (BTC).

Historische patronen suggereren naderende verandering

Cowen benadrukt dat de index slechts zes dagen geleden nog op 74 stond en nu is gedaald naar 30, een niveau dat voor het laatst werd waargenomen in september 2021. Deze scherpe daling is historisch gezien een indicator voor aanzienlijke marktbewegingen.

Volgens Cowen is het essentieel om de index nauwlettend in de gaten te houden en te vergelijken met eerdere patronen die kunnen wijzen op toekomstige prijstrends van Bitcoin.

Mogelijke marktdynamiek in Q4 beïnvloed door vertraging in renteverlagingen

Een belangrijk aspect dat Cowen aanhaalt, is de invloed van het monetaire beleid van de Federal Reserve op Bitcoin. De vertraging in de renteverlagingen kan de typische opleving in het vierde kwartaal, die Bitcoin in voorgaande cycli heeft ervaren, beïnvloeden.

Dit kan leiden tot een minder voorspelbare beweging in Q4, hoewel de historie suggereert dat er mogelijk een herstel plaatsvindt na een zomerdieptepunt.

Lange termijn perspectief blijft cruciaal

Cowen dringt er bij investeerders op aan om een langetermijnperspectief te behouden en zich niet te laten meeslepen door korte-termijn volatiliteit.

Het observeren van trends en het analytisch benaderen van de Fear & Greed Index samen met andere bewegende gemiddelden zou investeerders kunnen helpen bij het maken van geïnformeerde beslissingen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme