Crypto leiders pleiten voor Bitcoin-emoji: Al meer dan 10.000 handtekeningen gezet

Home » Nieuws » Crypto leiders pleiten voor Bitcoin-emoji: Al meer dan 10.000 handtekeningen gezet

Crypto-platform Nexo heeft de handen ineengeslagen met meer dan 35 prominente organisaties in de cryptocurrency-sector om een officiële Bitcoin (BTC) emoji te realiseren. Het initiatief, genaamd “Bitcoin Deserves an Emoji”, streeft ernaar om wereldwijd 50.000 steunbetuigingen te verkrijgen, zo werd bekendgemaakt op 2 april.

Steun van grote spelers

Binnen een week na de lancering ondertekenden meer dan 10.000 individuen de petitie, gericht aan het Unicode Consortium, de organisatie verantwoordelijk voor het standaardiseren van emoji’s op verschillende platformen. Onder de ondersteunende organisaties bevinden zich Brink, Bitget, Chainalysis, Kraken, Polygon, Brave en BTC Inc.

Kosta Kantchev, medeoprichter en uitvoerend voorzitter van Nexo, benadrukte de marktdominantie en de wijdverspreide adoptie van Bitcoin als redenen voor een “uniform symbool op alle toetsenborden”. Met 1,26 miljard Bitcoin adressen en meer dan 190.000 professionals en tech-pioniers die de wereldwijde gemeenschap vooruitduwen, is de tijd rijp voor een Bitcoin-emoji, aldus Kantchev.

Geïnspireerd door eerdere emoji-campagnes, zoals die van Taco Bell voor een taco-emoji en van Tinder voor een emoji van een interraciaal koppel, streeft de “Bitcoin Verdient een Emoji”-initiatief ernaar voldoende momentum te creëren om actie van Unicode uit te lokken.

Eleonor Genova, hoofd communicatie bij Nexo, omschreef de campagne als “het kloppende hart van een wereldwijde beweging, die resoneert met de dromen van een uitgebreide gemeenschap.” Emojis spelen een cruciale rol in de digitale communicatie van vandaag en een Bitcoin-emoji zou niet alleen de legitimiteit van Bitcoin symboliseren, maar ook dienen als een essentieel hulpmiddel voor educatie en mainstream acceptatie.

Nu Bitcoin steeds prominenter wordt in de mainstream discussie, vooral na de goedkeuring van de eerste spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission in januari, reikt zijn invloed verder dan alleen cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme