Crypto analist waarschuwt: Lage Bitcoin volatiliteit kan leiden tot grote koersbewegingen

Home » Nieuws » Crypto analist waarschuwt: Lage Bitcoin volatiliteit kan leiden tot grote koersbewegingen

Bitcoin (BTC) bevindt zich momenteel in een zeldzaam rustige periode, met een volatiliteit die in de afgelopen maand slechts 8,3% bereikte.

Deze situatie, beschreven door on-chain analist Checkmate, wijst op een mogelijke naderende verandering in de koers van de digitale munt.

Bitcoin is bijna nooit zo stil

“Bitcoin is bijna nooit zo stil. De 30-daagse prijsrange ligt slechts 8,3% uit elkaar. Er zijn volgens mij twee uitkomsten mogelijk: 1) Bitcoin blijft een stablecoin voor een nieuw paradigma; of 2) er komt volatiliteit aan”, aldus Checkmate.

Hoewel hij aangeeft dat er een toename in volatiliteit verwacht wordt, lijkt het erop dat dit in de richting van een daling is. Gisteravond beleefde Bitcoin nog een opleving, maar vannacht daalde de prijs opnieuw stevig.

bitcoin stabiel koers
Bron: Checkmate op X.

Dalingen bij altcoins

De dalingen zijn echter nog heviger bij altcoins. Terwijl Bitcoin zelf met 0,77% in het rood staat, daalde Ethereum (ETH) met 3,01% over dezelfde periode. Solana (SOL) zag een daling van 7,04%, en Dogecoin (DOGE) verloor zelfs 9,02%.

Ondanks de recente dalingen blijft Bitcoin de grootste speler, maar de koers heeft opnieuw een stevige klap gekregen en staat nu op $65.659.

Weinig Risico op Verkoopgolven?

Op basis van on-chain analyse concludeert Checkmate dat de kans op een verkoopgolf van korte-termijnhouders laag is. Deze data wijst meestal op prijsbodems of stijgingen voor Bitcoin.

“Het Bitcoin verkooprisico is één van mijn favoriete indicatoren om negatieve volatiliteit te begrijpen”, aldus een optimistische Checkmate. Hij verwacht dat we binnenkort kunnen beginnen met stijgingen in de Bitcoin koers. Het is echter belangrijk op te merken dat zijn analyse zich uitsluitend baseert op on-chain gegevens, zonder rekening te houden met macro-economische omstandigheden, wat op de lange termijn een risico zou kunnen vormen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme