Block en Core Scientific sluiten deal voor 3nm Bitcoin miningchips

Home » Nieuws » Block en Core Scientific sluiten deal voor 3nm Bitcoin miningchips

Block, Inc., voorheen bekend als Square, en Core Scientific hebben een overeenkomst aangekondigd waarin Core Scientific nieuwe 3-nanometer mining ASICs van Block zal ontvangen.

Deze chips zijn ontwikkeld door het Proto-team van Block en vertegenwoordigen ongeveer 15 exahashes per seconde (EH/s) aan hashrate, wat een van de grootste overeenkomsten in de industrie is wat betreft hashratecapaciteit.

Verhoogde decentralisatie en transparantie

Volgens een gezamenlijk persbericht is het primaire doel van Proto’s mijninitiatief het vergroten van de decentralisatie, transparantie en veerkracht van het Bitcoin (BTC) netwerk. Dit wordt bereikt door het bouwen van mijnchips, systemen en software-oplossingen, waaronder de Mining Development Kit (MDK), die momenteel in beta is.

Dit alles gebeurt op een open en transparante wijze in samenwerking met de mining gemeenschap.

core scientific block jack dorsey samenwerking
Bron: Core Scientific op X.

Innovatie in mining technologie

In april kondigde Block aan dat het de ontwikkeling van een 3nm Bitcoin-miningchip had voltooid en samenwerkte met een toonaangevende wereldwijde halfgeleiderfabriek om het ontwerp te voltooien. Thomas Templeton, hoofd van het Proto-team bij Block, benadrukte dat deze overeenkomst een voorbeeld is van hoe Block zijn mining producten ziet bijdragen aan de vooruitgang en decentralisatie van de mining industrie.

“Core Scientific staat bekend om zijn hoge normen van operationele uitmuntendheid, geavanceerde infrastructuur en diepgaande expertise in mining. We zijn enthousiast om nieuw terrein te breken door samen met een toonaangevende mining operator een unieke, op maat gemaakte mining oplossing te bouwen die gebruikmaakt van onze ASICs.”

Toewijding aan cryptocurrency

Jack Dorsey, medeoprichter van het mobiele betalingsbedrijf Square, dat in december 2021 werd omgedoopt tot Block, heeft zich ingezet voor gedecentraliseerde technologie en cryptocurrency. In mei maakte Block bekend dat het meer Bitcoin aan zijn balans zou toevoegen en zijn schatkistblauwdruk open-source zou maken, zodat anderen dit voorbeeld kunnen volgen.

Het bedrijf zei dat het 10% van zijn brutowinst uit Bitcoin producten zou investeren in maandelijkse Bitcoin-aankopen. Aan het einde van het eerste kwartaal was de oorspronkelijke Bitcoin-investering van $220 miljoen met ongeveer 160% gegroeid tot $573 miljoen dollar.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme