Bitcoin zakt onder $69K in aanloop naar belangrijke Amerikaanse inflatiecijfers

Home » Nieuws » Bitcoin zakt onder $69K in aanloop naar belangrijke Amerikaanse inflatiecijfers

In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin (BTC) een daling van 3% doorgemaakt, waardoor een bullish doorbraak teniet werd gedaan, net voor de bekendmaking van Amerikaanse inflatiecijfers op woensdagmiddag 14:30 uur, die mogelijk het moment bepalen waarop de Federal Reserve (Fed) begint met het verlagen van de rentetarieven.

Uitbraak mislukt

De voornaamste cryptocurrency qua marktwaarde viel terug in een driehoekig consolidatiepatroon, gekenmerkt door trendlijnen die de hoogtepunten van 15 en 27 maart en de dieptepunten van 20 maart en 3 april verbinden. Een bullish uitbraak eerder deze week, die de deur opende voor een rally naar $80.000, werd hiermee tenietgedaan.

Misgelopen uitbraken leiden vaak tot het sluiten of omkeren van bullish posities door kortetermijnhandelaren in anticipatie op een sterkere prijsdaling. Echter, Markus Thielen, oprichter van 10x Research, waarschuwt beleggers om niet te veel te lezen in de mislukte bullish poging van Bitcoin.

“De mislukte uitbraak van Bitcoin vertegenwoordigt waarschijnlijk de nervositeit voorafgaand aan de bekendmaking van de CPI in de VS. Ik zou het nog niet afschrijven,” zei Thielen in een chat op Telegram.

Bitcoin koers in de afgelopen 7 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Aan de vooravond van de publicatie van de CPI-data door het Amerikaanse Bureau voor Arbeidsstatistieken op woensdag, vertoont de markt spanning. Er wordt algemeen verwacht dat de consumentenprijsindex, een maatstaf voor de kosten van levensonderhoud, met 3,5% is gestegen sinds maart 2023, een versnelling ten opzichte van het jaarlijkse inflatiepercentage van 3,2% in februari volgens door de Wall Street Journal geraadpleegde economen.

Kans op renteverlaging teruggebracht naar 50%

Ondanks een sterke economie en arbeidsmarkt, die al hebben geleid tot een heroverweging van de verwachtingen omtrent de timing en het aantal renteverlagingen dit jaar, zou een onverwacht hoge CPI de Bitcoin niet noodzakelijk in een flinke neerwaartse volatiliteit storten. Integendeel, een lagere inflatie zou de kans op een renteverlaging in juni kunnen vergroten, waardoor het optimisme voor de toonaangevende cryptocurrency terugkeert.

“De markt is al bezig met het terugdraaien van de verwachtingen van renteverlagingen – de eerste verlaging in juni is nu teruggebracht tot een kans van 50%, volgens de prijsstelling van CME. Met andere woorden, er kan enige volatiliteit zijn, maar het lijkt erop dat de markt al pessimistischer is over de inflatievooruitzichten,” aldus Noelle Acheson, auteur van de populaire nieuwsbrief Crypto Is Macro Now.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme