Bitcoin zakt na onverwachte beweging van oude Mt. Gox-portefeuilles

Home » Nieuws » Bitcoin zakt na onverwachte beweging van oude Mt. Gox-portefeuilles

De Bitcoin (BTC) koers heeft een daling van bijna 5% ervaren, vanaf een piek van $70.580 dollar gisteravond naar een dieptepunt van $67.400 dollar deze ochtend.

Deze volatiliteit benadrukt hoe de cryptocurrency soms binnen korte tijd grote winsten en verliezen kan noteren. Ondanks een korte opleving van positief momentum gisteren, toonde de ochtend een ander beeld met een onverwachte daling.

Oorzaken van de koersdaling

De daling lijkt niet direct verbonden met fundamentele economische veranderingen. Een vergelijking met de goudkoers, die stabiel bleef, suggereert dat de bredere financiële markten geen grote schokken ervaren. Echter, de recente bewegingen van Bitcoin gerelateerd aan de failliete crypto beurs Mt. Gox, waarbij oude munten naar nieuwe adressen werden verplaatst, kunnen deel van de verklaring zijn.

Veel voormalige gebruikers van het platform zullen hun Bitcoin terugkrijgen en mogelijk verkopen, wat druk op de koers kan leggen.

bitcoin koers 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Invloed van externe factoren

Een lang weekend in de Verenigde Staten, met gesloten beurzen en het uitblijven van belangrijke Amerikaanse macro-economische gegevens, heeft mogelijk ook invloed gehad op de handelsactiviteit.

De aankomende PCE Price Index kan echter nieuwe inzichten bieden en potentieel de koers van Bitcoin ondersteunen, vooral als de inflatiecijfers lager uitvallen dan verwacht. Dit zou de Amerikaanse centrale bank kunnen aanzetten tot renteverlagingen.

Belangrijke inzichten in de Bitcoin markt

Opmerkelijk is ook dat spot Bitcoin ETFs nu meer dan 1 miljoen Bitcoin bezitten, wat overeenkomt met ongeveer 1/21e van de totale Bitcoin supply. Michael Saylor refereert naar deze hoeveelheid als “1 Nakamoto”, een knipoog naar Satoshi Nakamoto die vermoedelijk 1 miljoen Bitcoin bezit uit de vroege dagen van Bitcoin.

Dit contrasteert interessant met de rekeneenheid van Bitcoin, de Satoshi, die de kleinste deeleenheid van een Bitcoin vertegenwoordigt.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme