Mt. Gox zet $2,9 miljard aan Bitcoin in beweging voor het eerst sinds vijf jaar

Home ┬╗ Nieuws ┬╗ Mt. Gox zet $2,9 miljard aan Bitcoin in beweging voor het eerst sinds vijf jaar

De failliete crypto beurs Mt. Gox minstens 141.000 Bitcoins (BTC) verplaatst vanuit hun cold wallets. Deze transacties, die samen ongeveer $9 miljard dollar waard zijn, werden verstuurd naar een onbekend adres.

De gegevens, afkomstig van Arkham Intelligence, markeren de eerste keer in vijf jaar dat Mt. Gox activa uit zijn wallets heeft overgemaakt.

Historische context van Mt. Gox

Gelanceerd in 2010, groeide het in Tokio gevestigde Mt. Gox snel uit tot de grootste Bitcoin beurs, waar in 2013 zo’n 70% van alle Bitcoin transacties wereldwijd werden verwerkt. De crypto beurs stopte echter met het verwerken van opnames begin 2014, waarna het handelsplatform de activiteiten staakte en al snel offline ging.

Kort daarna vroeg het bedrijf faillissementsbescherming aan na het verlies van meer dan 800.000 Bitcoins.

whale alert tweet mt gox
Bron: Whale Alert op X.

Voorbereidingen voor schuldeisersterugbetalingen

Deze laatste verplaatsing van activa is een onderdeel van de voorbereidingen om de Bitcoin-bezittingen terug te geven aan de schuldeisers. Dit proces wordt begeleid door de curator van Mt. Gox, die in september 2023 de terugbetalingstermijn met 12 maanden uitstelde tot 31 oktober 2024. Tot op heden heeft Mt. Gox nog steeds ongeveer $9,42 miljard aan Bitcoin in zijn geïdentificeerde wallets.

De curator van Mt. Gox heeft nog niet gereageerd op verzoeken om commentaar vanuit de media over deze recente activiteiten. De koersen van de meeste cryptocurrencies gingen wel direct omlaag. Bitcoin ging met ruim 1% omlaag.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme