Grayscale’s nieuwe Ether ETF verwacht grote dagelijkse uitstromen, volgens Kaiko

Home » Nieuws » Grayscale’s nieuwe Ether ETF verwacht grote dagelijkse uitstromen, volgens Kaiko

Grayscale staat op het punt een Ethereum (ETH) ETF, genaamd ETHE, te lanceren. Analisten van Kaiko voorspellen dat dit fonds dagelijks te maken kan krijgen met aanzienlijke uitstromen, gemiddeld $110 miljoen dollar, vergelijkbaar met de ervaringen van zijn Bitcoin (BTC) tegenhanger.

Deze voorspelling is gebaseerd op de ervaringen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), die eerder dit jaar overging naar een ETF en in de eerste maand uitstromen zag die opliepen tot $6,5 miljard.

Invloed op Ethereum

Met een beheerd vermogen (AUM) van $11 miljard bij ETHE, zou een soortgelijk uitstroom percentage neerkomen op 30% van de gemiddelde dagelijkse Ethereum-volume op Coinbase. ETHE handelde onlangs tot 26% onder zijn netto activawaarde (NAV), een situatie die waarschijnlijk uitstroom zal stimuleren zodra het fonds overgaat naar een spot ETF.

Na de conversie van GBTC naar een ETF werd echter opgemerkt dat de korting op de NAV aanzienlijk afnam, een trend die men ook voor ETHE verwacht. Ondanks initiële kortingen heeft recente goedkeuring van de SEC de korting op ETHE al verlaagd, wat kan bijdragen aan een mogelijke stabilisatie na de ETF-conversie.

kaiko ethereum etf uitstroom
Bron: Kaiko.

Marktreactie en bredere implicaties

Kaiko-analisten wezen erop dat, ondanks initiële uitstromen uit GBTC, andere Bitcoin ETFs tegen het einde van januari meer instroom zagen dan er uitstroom was, wat wijst op een breder marktvertrouwen in crypto ETFs.

De goedkeuring van Grayscale’s Ether ETF wijst op een positieve verschuiving in regelgevende duidelijkheid, wat de prestaties van Ethereum te midden van onzekere kortetermijn ETF-instromen potentieel kan versterken.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme