Bitcoin-ontwikkelaar Jimmy Song uit bezorgdheid over Ordinals-protocol, speculaties over Bitcoin-fork groeien

Home » Nieuws » Bitcoin-ontwikkelaar Jimmy Song uit bezorgdheid over Ordinals-protocol, speculaties over Bitcoin-fork groeien

In de Bitcoin (BTC) community is onrust ontstaan door het Ordinals-protocol, wat heeft geleid tot speculaties over een mogelijke Bitcoin-fork in 2024.

Jimmy Song, een bekende Bitcoin-ontwikkelaar, heeft zijn scepsis geuit over Ordinals door het te vergelijken met gangbare altcoin-zwendelpraktijken.

Misbruik van Bitcoin

Volgens Song maakt Ordinals misbruik van het merk Bitcoin om mensen te misleiden. Door het netwerk van Bitcoin te benutten en hiermee ook de reputatie van Bitcoin lijkt Ordinals legitiem en geloofwaardig.

Song benadrukt dat deze strategie populair wordt, aangezien het uitbrengen van tokens op andere platforms zoals Ethereum (ETH) of Solana (SOL) steeds meer uitdagingen met zich meebrengt om het label “shitcoin” te ontwijken. Hij is van mening dat Ordinals, net als veel altcoins, zich meer richt op tokenhandel en speculatie dan op het bevorderen van de missie van economische vrijheid van Bitcoin.

De discussies rond Ordinals en de mogelijke gevolgen voor het Bitcoin-netwerk hebben geleid tot speculaties over een mogelijke fork van Bitcoin in 2024. Deze speculaties worden gevoed door zorgen over netwerkcongestie, beperkingen in de blokgrootte en stijgende transactiekosten.

Hoewel Song een zuivere benadering aanneemt en gebruikers waarschuwt niet misleid te worden door Ordinals, zien anderen binnen de gemeenschap voordelen in het protocol.

Ordinals werd eerder dit jaar gelanceerd met een initiële waarde van ongeveer $25 dollar. Ondanks een scherpe daling kort na de lancering tot rond de $5, heeft de token zich aanzienlijk hersteld en wordt nu verhandeld tussen $75 en $80.

Michael Saylor, voorzitter van MicroStrategy, heeft het protocol geprezen vanwege het potentieel om talent en creativiteit weg te lokken van rivaliserende blockchains.

Voorstanders stellen dat Ordinals ook gunstig is geweest voor Bitcoin-miners, aangezien het protocol sinds de lancering aanzienlijke extra vergoedingen heeft gegenereerd, wat de mijnbouwoperaties nieuw leven heeft ingeblazen en netwerkbeveiliging stimuleert.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme