Bitcoin nadert ‘Golden Cross’: Analisten wijzen op een aanstaande bull run

Home » Nieuws » Bitcoin nadert ‘Golden Cross’: Analisten wijzen op een aanstaande bull run

Bitcoin (BTC) blijft sterk presteren op de kortere tijdframes en nadert snel zijn hoogste niveaus sinds midden april. Analytici wijzen op een op handen zijnde ‘Golden Cross’ op de 12-uurs grafiek, een technische indicator die in het verleden aanzienlijke winsten heeft voorspeld voor de cryptomarkt.

Dit fenomeen treedt op wanneer een kortere termijn moving average boven een langere termijn moving average kruist, wat vaak een sterke bull run signaleert.

Weerstand en liquiditeit als kernpunten

Ondanks de positieve trend blijft de zone boven de $67,000 een uitdaging voor verdere koersstijgingen, met ongeveer $75 miljoen aan verkooporders die dit niveau verdedigen, volgens gegevens van CoinGlass. Deze weerstandsniveaus vormen een cruciale test voor de stabiliteit en het voortzetten van de stijgende lijn van Bitcoin.

Belang van recente patronen en indicatoren

Zowel Moustache als Titan of Crypto, twee populaire pseudonieme traders, benadrukken recente patronen die de potentie voor verdere stijgingen aangeven. Moustache heeft recent de aandacht gevestigd op de naderende Golden Cross, terwijl Titan of Crypto wijst op de Ichimoku Cloud indicator, die vergelijkbare patronen toont als in de vroege maanden van 2024 toen Bitcoin met meer dan 60% steeg.

Bitcoin golden cross moustache
Bron: X.

Van weerstand naar steun

Titan of Crypto heeft ook de verschuiving van $60,000 van weerstand naar steun benadrukt, wat aangeeft dat dit prijsniveau nu als een nieuwe bodem wordt beschouwd. Deze verschuiving is cruciaal voor het behoud van de bullish trend en kan als een fundament dienen voor verdere groei.

Vooruitblik

Terwijl de technische signalen veelbelovend lijken, blijft de markt onvoorspelbaar. De aanstaande periode belooft spannend te worden voor Bitcoin en de bredere cryptomarkt.

De verwachtingen zijn hooggespannen, en de komende weken zullen cruciaal zijn om te zien of Bitcoin deze technische signalen kan vertalen naar daadwerkelijke winsten.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme