Geen delisting voor Tether bij Kraken in Europa, ondanks regelgevende druk

Home » Nieuws » Geen delisting voor Tether bij Kraken in Europa, ondanks regelgevende druk

Ondanks eerdere berichten over een mogelijk delisting van Tether (USDT) vanwege juridische conformiteit, bevestigt Kraken dat er geen plannen zijn om USDT in Europa te verwijderen. Mark Greenberg, Krakens wereldwijde hoofd van vermogensgroei en -beheer, verduidelijkte in een bericht op 18 mei dat de beurs USDT zal blijven aanbieden.

Hij benadrukte de toewijding van het bedrijf om aan alle wettelijke eisen te voldoen, zelfs aan die waarmee het niet eens is.

Kraken’s voorbereiding op MiCA-regelgeving

Op 17 mei meldde Bloomberg dat Kraken actief zijn compliancestrategie aan het herzien was in anticipatie op de naderende Markets in Crypto Assets Regulation (MiCA) van de Europese Unie. Marcus Hughes, Krakens wereldwijde hoofd van regelgevende strategie, lichtte toe dat ze voorbereid zijn op alle mogelijkheden, inclusief het niet langer kunnen aanbieden van bepaalde tokens zoals USDT.

“Er wordt absoluut gepland voor alle eventualiteiten, waaronder situaties waarin het gewoon niet haalbaar is om specifieke tokens te vermelden,” zei Hughes. De nieuwe MiCA-regels voor stablecoins treden in werking op 30 juni, gevolgd door bredere regelgeving voor crypto dienstverleners op 30 december.

mark greenberg kraken tweet tether stablecoin
Bron: Mark Greenberg op X.

Uitbreiding in Europa ondanks regelgevende uitdagingen

Kraken heeft zijn diensten in Europa actief uitgebreid, ondanks het beëindigen van de ondersteuning voor Monero (XMR) voor klanten in België en Ierland in april. Het bedrijf heeft onlangs registraties voor virtuele activadienstverleners en licenties als elektronisch geldinstelling in Spanje, Nederland en Ierland veiliggesteld.

De beslissing van Kraken om USDT te blijven vermelden weerspiegelt een strategische benadering van regelgevende naleving te midden van de veranderende crypto regelgeving in Europa. Concurrenten zoals OKX en Binance hebben al aangekondigd vergelijkbare stappen te overwegen of hebben deze al genomen, maar Kraken blijft vasthouden aan zijn aanbod van stablecoins aan Europese klanten.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme