Bitcoin mogelijk in ‘bear trap’ voor explosieve stijging, zegt analist

Home » Nieuws » Bitcoin mogelijk in ‘bear trap’ voor explosieve stijging, zegt analist

De bekende cryptoanalist TechDev ziet tekenen dat Bitcoin (BTC) in een bear trap zit, een strategie die zwakkere beleggers afschrikt vlak voordat de munt een grote koerstoename zou kunnen ervaren.

Deze valstrik lijkt bedoeld om de onzekeren uit de markt te duwen voordat er een enorme prijsstijging plaatsvindt.

Spiegel aan 2017

TechDev benadrukt dat de huidige koersbewegingen van Bitcoin sterk lijken op die uit 2017, voorafgaand aan de parabolische stijging die dat jaar plaatsvond.

De grafiek die hij met zijn 464.000 volgers op het socialemediaplatform X deelde, toont aan dat Bitcoin na ongeveer 1.200 dagen van accumulatie op het punt staat om gelijkaardige fenomenen te herhalen. Deze periode, die wordt beschouwd als een ‘accumulatie-fase’, kan de opmaat zijn naar nieuwe recordhoogtes.

Bron: TechDev op X.

De bullmarkt fases

Volgens TechDev bevindt Bitcoin zich nu in de fase van ‘geloof’ binnen de bullmarkt. Deze fase wordt gevolgd door ‘optimisme’ en uiteindelijk ‘euforie’, de stadia waarin de grootste koersstijgingen doorgaans plaatsvinden.

Zijn analyse laat zien dat ondanks een recente daling in geloof en optimisme, er sterke indicaties zijn dat de koers weer zal gaan stijgen.

Indicatoranalyse: RSI en CMF

Naast de NUPL-metriek, die het algemene marktsentiment meet door ongerealiseerde winsten en verliezen te volgen, wijst TechDev op twee andere indicatoren die bullish signalen geven. De Relative Strength Index (RSI), een momentumindicator, heeft de kritische dalende weerstandslijn die het einde van eerdere bullmarkten markeerde nog niet bereikt.

Ondertussen heeft de Chaikin Money Flow (CMF) index, die accumulatie en distributie meet, net een weerstandsniveau doorbroken dat in het verleden het begin van significante prijsstijgingen aankondigde.

Voorzichtigheid blijft geboden

Hoewel de technische indicatoren positief lijken, waarschuwt TechDev dat externe economische factoren, zoals een mogelijke recessie, nog steeds een negatieve impact op Bitcoin kunnen hebben.

Hoewel de grafieken een mogelijk positieve toekomst suggereren, is de realiteit dat markten onvoorspelbaar zijn en beïnvloed kunnen worden door een breed scala aan onvoorziene gebeurtenissen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme