Bitcoin koers stijgt terwijl Federal Reserve rentes nog niet gaat verlagen

Home » Nieuws » Bitcoin koers stijgt terwijl Federal Reserve rentes nog niet gaat verlagen

De koers van Bitcoin (BTC) werd dinsdag tijdelijk tegengehouden in zijn weg richting de $55.000 dollar. De grootste cryptocurrency wist acht dagen achter elkaar een stijging te vertonen, waardoor de koers van de magische $50.000 eindelijk is bereikt.

Op dinsdag zag de koers echter een kleine pullback, maar waarom?

Het lijkt erop dat de pullback te maken heeft met de economische data die is vrijgegeven op dinsdagmiddag. De Amerikaanse Consumer Price Index (CPI) laat ons zien dat de prijzen op gebied van gezondheidszorg zijn gestegen, terwijl de prijzen van eten en huishoudelijke producten juist dalen. 

Volgens analisten zal de Federal Reserve door de stijgende inflatie ervoor kiezen om pas over enkele maanden de rentes te verlagen. Dit zal in het voordeel werken van Bitcoin en andere risk-assets. Volgens sommige bekende personen, zoals Robert Kiyosaki, zijn investeringen in grondstoffen of Bitcoin een ideaal wapen tegen inflatie. Hierdoor zullen waarschijnlijk steeds meer mensen met kapitaal ervoor kiezen om dat kapitaal te beschermen door te investeren in Bitcoin.

De stijging van de prijs van producten zorgt er echter ook voor dat het lastiger is voor de gemiddelde Amerikaan om rond te komen. Door de onzekerheid wordt er wellicht geld uit investeringen getrokken, zoals Bitcoin, om het te gebruiken voor primaire levensbehoeften.

Negatieve economische data zorgen er dus vaak voor dat financiële markten het zwaar te verduren hebben. De verlaging van rentes werkt echter in het voordeel van deze markten, omdat er meer geld beschikbaar is voor investeringen. Heeft dit echter nu ook al effect op de Bitcoin koers?

De actuele Bitcoin koers

De koers van Bitcoin is in de afgelopen negen dagen met ruim 22% gestegen. De crypto koning heeft van $42.000 een stijging gezien naar $51.500. Een pullback voor de koers van Bitcoin was, ondanks de slechte economische data, al op komst. Nu de koers een kleine correctie van een aantal procenten heeft gezien, kan het zijn weg richting $52.500 vervolgen.

Volgens een poll van Polymarket verwacht ruim 60% dat Bitcoin dit jaar een nieuwe all-time high zal neerzetten. Aangezien verwacht wordt door analisten dat de Federal Reserve de rentes zal gaan verlagen is deze kans sterk aanwezig.

De opkomende halving en het feit dat Bitcoin-ETF’s gelanceerd zijn, dragen ook bij aan de verwachting voor een nieuwe all-time high later dit jaar.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme