Bitcoin daalt onder $49K na onverwachte inflatiecijfers in de VS en verlaagde renteverwachtingen

Home » Nieuws » Bitcoin daalt onder $49K na onverwachte inflatiecijfers in de VS en verlaagde renteverwachtingen

Bitcoin (BTC) daalde dinsdag onder de $49.000 na een hoger-dan-verwachte inflatiecijfer in de VS, wat de verwachtingen voor een renteverlaging drukte.

De grootste crypto qua marktkapitalisatie zakte ongeveer 2% naar $48.700, van net boven de $50.000 eerder op de dag.

Lagere kans op renteverlaging

Deze daling volgde op het rapport van de Consumentenprijsindex (CPI) van januari, dat een inflatie op jaarbasis van 3,1% toonde, sneller dan de 2,9% die analisten hadden voorspeld. Marktparticipanten zien nu slechts een 34% kans dat de Federal Reserve de rente in mei zal verlagen, een daling van 52% een dag eerder, volgens de CME FedWatch-tool.

De lagere kans op een spoedige renteverlaging had ook zijn weerslag op de traditionele markten. Het rendement op 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties steeg met 12 basispunten, terwijl de S&P 500 en de technologiezware Nasdaq Composite Index beide met maximaal 2% daalden.

Deze financiële turbulentie kwam nadat de CPI op maandbasis uitkwam op 0,3%, met een jaar-op-jaar cijfer van 3,1% — respectievelijk 0,1% en 0,3% hoger dan voorspeld. “De index voor huisvesting bleef in januari stijgen, en droeg meer dan tweederde bij aan de maandelijkse stijging van alle items,” volgens een officieel persbericht van het Amerikaanse Bureau voor de Statistiek.

De herbeoordeling van de kans op een renteverlaging door de Federal Reserve, waarbij de timing van maart naar later in het jaar werd verschoven, veroorzaakte een negatieve reactie op Bitcoin.

De recente inflatiecijfers, die “over de hele linie veel hoger waren dan verwacht”, zetten druk op risicovolle activa, waaronder cryptocurrencies, en leidden tot een heroverweging van de financiële markten over de nabije toekomst van het monetaire beleid.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme