Bitcoin koers blijft moeizaam boven magische grens van $50.000

Home » Nieuws » Bitcoin koers blijft moeizaam boven magische grens van $50.000

De Bitcoin (BTC) koers weet tot dusver stand te houden in het territorium rondom de $50.000. De koers van de grootste crypto munt ter wereld daalde eerder deze week richting $50.650 dollar. Hiermee heeft het een duidelijke onderkant gevormd van de range waarin Bitcoin zich momenteel begeeft.

Sinds Valentijnsdag (14 februari) bevindt Bitcoin zich momenteel dus in een range tussen de koers van $50.650 en $53.000.

Bitcoin koers op 21 februari 2024. Bron: Tradingview.

In de bovenstaande afbeelding is te zien hoe de koers van Bitcoin gisteren de top van de range bereikte op $53.000. Vrijwel direct daarna corrigeerde de koers richting $50.800. Vervolgens proberen kopers zonder succes de koers terug omhoog te stuwen. Dit heeft ertoe geleid dat de koers de bovenkant van de range niet opnieuw weet te testen en zet daardoor een lower high neer.

Economische data

Vandaag ziet de koers van Bitcoin een daling van een aantal procenten. Hierdoor is er een ‘descending triangle’ patroon gevormd op de lagere tijdsframe. Vaak vindt dit patroon plaats voorafgaand een uitbraak richting de onderkant van de range. Het lijkt er dus op dat Bitcoin een verdere correctie zal ervaren. Een sterk support level om hierbij in de gaten te houden is $47.500. 

Het heeft er alle schijn van dat de gepubliceerde economische data in de Verenigde Staten een impact heeft op de Bitcoin koers. De Federal Reserve lijkt de inflatie namelijk nog niet onder controle te hebben, waardoor de verlaging van rentes waarschijnlijk langer zal worden uitgesteld. Risk-assets presteren over het algemeen beter wanneer de rentes lager zijn, omdat er dan meer kapitaal beschikbaar is om deze assets mee te kopen. Het nieuws over het uitstellen van de verlagingen heeft daardoor wellicht gezorgd voor een dip in het sentiment op de markt.

Tegenover dit slechte nieuws voor Bitcoin staat ook zeer positief nieuws. Vermogensbeheerder BlackRock heeft namelijk meer dan 100.000 Bitcoins weten te bemachtigen via de verkoop van zijn spot Bitcoin-ETF. Hiermee is BlackRock een van de grootste bezitters van Bitcoin geworden. Dit hebben we natuurlijk teruggezien in de stijgende koers van Bitcoin in de afgelopen weken. Sinds de lancering van de ETF is de koers van Bitcoin van $39.000 naar $53.000 gestegen, een toename van ruim 35%.

Halving

De kans is dus sterk aanwezig dat Bitcoin op langere termijn verder zal stijgen richting zijn volgende weerstand op $57.500. Weet het dit obstakel te overmeesteren, dan staat de koers van Bitcoin oog in oog met zijn all-time high rond $69.000. 

De Bitcoin halving zal over ongeveer 57 dagen plaatsvinden. Een koers van $69.000 voor de halving ziet er dus vrij extreem uit. Dat de all-time high echter ergens dit jaar bereikt zal worden, staat voor veel crypto analisten wel vast.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme