Bitcoin duikelt na Fed besluit: geen renteverlaging in zicht

Home » Nieuws » Bitcoin duikelt na Fed besluit: geen renteverlaging in zicht

De prijs van Bitcoin (BTC) nam afgelopen avond een duik nadat de Amerikaanse Federal Reserve besloot de rentetarieven ongewijzigd te laten, waardoor de hoop op renteverlagingen in maart de bodem in werd geslagen.

Zowel analisten als marktdeelnemers hadden mogelijk een versoepeling verwacht, maar het Fed Open Market Committee handhaafde de rente binnen het bereik van 5,25%-5,50%, waardoor de verwachtingen voor een onmiddellijke verlaging werden getemperd.

Verhoogd risico

Deze beslissing, die samenvalt met uitspraken dat de centrale bank “groter vertrouwen” nodig heeft dat de inflatiedruk is aangepakt alvorens de rente te verlagen, heeft tot gevolg gehad dat Bitcoin op woensdag wankelde, met een daling van iets meer dan 2,2%, en momenteel wordt verhandeld rond de $42.110 dollar. Ondanks deze daling staat de koers van Bitcoin nog steeds 5% in de plus ten opzichte van een week eerder.

De Fed benadrukte dat hoewel de economische expansie solide blijft met voortdurende banengroei en een dalende werkloosheidscijfer, de inflatie weliswaar is afgenomen maar nog steeds op een verhoogd niveau blijft. Deze aanhoudende ‘hawkish’ houding, gecombineerd met teleurstellende winstrapporten van grote technologiebedrijven zoals Microsoft, Alphabet en AMD, heeft het risicosentiment verder verslechterd.

Analisten, waaronder Tony Sycamore van IG Markets, waarschuwen dat de voorzichtige benadering van de Fed problemen kan veroorzaken voor zowel Amerikaanse aandelen als risicovolle activa zoals Bitcoin. Sycamore voorspelt dat, tenzij winstrapporten van grote bedrijven zoals Apple, Amazon en Meta uitzonderlijk positief zijn, er een verdere terugval in Amerikaanse aandelen te verwachten valt, wat ook zijn weerslag zal hebben op Bitcoin.

Sycamore suggereert dat Bitcoin mogelijk zal blijven dalen als gevolg van de verslechterende risicosentiment, maar verwacht een rally richting ongeveer $45.000 voordat de munt terugkeert naar het midden van de $30.000-regio.

Daarna verwacht hij dat de algemene opwaartse trend van Bitcoin zal hervatten, ondanks de huidige tegenslagen veroorzaakt door de terughoudendheid van de Fed om de rente te verlagen en de onzekerheid in de economische vooruitzichten.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme