Bitcoin kan in komende dagen naar $83.000 dollar stijgen, volgens Markus Thielen

Home » Nieuws » Bitcoin kan in komende dagen naar $83.000 dollar stijgen, volgens Markus Thielen

In een nieuwe technische analyse, gedeeld met CoinDesk, voorspelt Markus Thielen, oprichter van 10x Research, dat Bitcoin (BTC) mogelijk stijgt tot $83.000 dollar in de komende dagen.

Volgens Thielen bevindt Bitcoin zich op het punt om een belangrijk bullish prijspatroon op de dagelijkse grafiek te voltooien, wat de weg zou kunnen vrijmaken voor een aanzienlijke prijsstijging.

Details van het prijs patroon

Dit specifieke patroon, bekend als het omgekeerde hoofd-en-schouders patroon, is geïdentificeerd op de grafieken. Om een uitbraak te bevestigen moet Bitcoin de weerstandsgrens van $72.000 doorbreken. Dit patroon wordt gekenmerkt door drie prijsdalen, waarbij de middelste de diepste is.

“Het is slechts een kwestie van tijd voordat Bitcoin een nieuwe recordhoogte bereikt. De hoofd-en-schouders formatie suggereert een rally richting $83.000, met de weerstandlijn waarschijnlijk doorbroken binnen de komende dagen. Het ideale moment voor deze doorbraak is ofwel vandaag, vrijdag 7 juni, of volgende week woensdag 12 juni,” aldus Thielen.

bitcoin koers 1 jaar
Bitcoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Economische factoren en marktimpact

Het omgekeerde hoofd-en-schouders patroon signaleert meestal een trendomkering na een neergang en een opwaartse trend na een uitbraak. Deze specifieke vorming verschijnt zelden in een opwaartse markt, wat een bullish voortzetting aangeeft.

De potentiële uitbraak boven de $72.000 hangt samen met de gegevens over de Amerikaanse niet-agrarische loonlijsten die op vrijdag om 12:30 UTC worden vrijgegeven. Volgens Bloomberg is de consensus onder economen dat de economie in mei 180.000 banen heeft toegevoegd, bijna gelijk aan de groei in april. De werkloosheid zou naar verwachting stabiel blijven op 3,9% in mei. De gemiddelde uurloonstijging wordt geschat op 0,3%, iets boven het tempo van april, wat zou leiden tot een jaarlijkse loongroei van 3,9% voor de tweede achtereenvolgende maand.

Zwakker dan verwachte data kan de case voor renteverlagingen door de Fed versterken, wat de prijzen van risicovolle activa, inclusief cryptocurrencies, verder omhoog zou kunnen drijven. Sommige investeringsbanken anticiperen al op een renteverlaging door de centrale bank in juli om de liquiditeit te vergroten.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme