Bitcoin kan goud ver overstijgen in volgende bullmarkt, zegt Peter Brandt

Home » Nieuws » Bitcoin kan goud ver overstijgen in volgende bullmarkt, zegt Peter Brandt

Bitcoin (BTC) staat aan de vooravond van een mogelijke indrukwekkende prijsstijging, voorspelt cryptohandelaar Peter Brandt. Brandt, die bekend staat om zijn diepgaande analyses, gelooft dat de prijs van Bitcoin zal blijven fluctueren maar uiteindelijk een groot hoogtepunt kan bereiken.

Volgens zijn recente analyse zou één Bitcoin tegen eind 2025 ongeveer 100 ounces goud waard kunnen zijn, wat neerkomt op ongeveer $200.000 dollar bij de huidige goudprijzen.

Historische context en toekomstige verwachtingen

Historisch gezien heeft Bitcoin sinds de oprichting terrein gewonnen ten opzichte van goud. Deze trend bereikte een hoogtepunt in 2017, toen Bitcoin goud voorbijstreefde in marktwaarde.

Op 17 december 2017 piekte Bitcoin bij $19.649, terwijl goud de volgende dag verhandeld werd voor $1.264 per ounce. Tijdens de bearmarkt van 2018-2019, zelfs toen Bitcoin daalde naar ongeveer $3.126, bleef het aanzienlijk boven de goudprijs.

bitcoin koers 1 jaar
Bitcoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Huidige marktsituatie en toekomstige voorspellingen

In 2024 bereikte goud een recordhoogte van ongeveer $2.449 per ounce en wordt momenteel verhandeld rond de $2.320 per ounce. Bitcoin heeft recentelijk een hoogtepunt bereikt van ongeveer $74.000 dollar, maar is teruggevallen naar ongeveer $68.610 dollar op het moment van schrijven.

Met de huidige marktprijzen zou het ongeveer 29 ounces goud kosten om één Bitcoin te kopen. Brandt voorspelt dat deze ratio zal fluctueren, maar uiteindelijk zal stijgen naar 100 ounces goud per Bitcoin.

Analyse en waarschuwingen

Brandt benadrukt dat geen enkele analysemethode onfeilbaar is bij het voorspellen van Bitcoin’s toekomstige waarde, maar dat historische en macro-economische factoren aanzienlijke indicatoren zijn.

Zijn analyses suggereren een mogelijke piek in de Bitcoin-cyclus tussen eind augustus en begin september 2025, waarbij de waarde zou kunnen schommelen tussen de $130.000 en $150.000. Hij merkt echter op dat er een kans van 25% is dat Bitcoin zijn top al heeft bereikt.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme