Bitcoin en Ethereum op de rand van een bullrun door aanstaande renteverlagingen, volgens CoinShares

Home » Nieuws » Bitcoin en Ethereum op de rand van een bullrun door aanstaande renteverlagingen, volgens CoinShares

James Butterfill, het hoofd van de onderzoeksafdeling bij CoinShares, heeft een zeer optimistische visie op de toekomst van Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC).

Hij gelooft dat de aanstaande renteverlagingen door de Amerikaanse centrale bank (Fed) een groot positief effect zullen hebben op deze digitale valuta.

Aanstaande lancering van Ethereum ETFs

De lancering van Ethereum exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten staat op de planning voor juli. Dit kan, samen met de renteverlagingen van de Fed, leiden tot een ‘Supply Crunch’, waarbij de vraag het aanbod aanzienlijk overstijgt.

Volgens Butterfill zou dit in theorie kunnen resulteren in een enorme stijging van de Ethereum-prijs.

Invloed van renteverwachtingen

Butterfill benadrukt hoe gevoelig Bitcoin is voor veranderingen in renteverwachtingen. “Als je naar de futuresmarkt kijkt, zie je dat de eerste renteverlaging waarschijnlijk pas in december komt. Ik denk dat deze verlaging later maar ook groter zal zijn dan verwacht, wat een zeer bullish effect zou hebben op Bitcoin,” legt hij uit.

Voor Ethereum kan deze situatie nog interessanter zijn door de lage hoeveelheid Ethereum die momenteel in circulatie is, grotendeels vanwege het staken van de munt.

Toekomstige kapitaalinstroom

Butterfill voorziet een lange termijn instroom van $450 miljard aan kapitaal in de Bitcoin en Ethereum ETFs. Deze instroom zou in theorie moeten leiden tot substantiële prijsstijgingen voor beide cryptocurrencies.

Huidige economische omstandigheden

Ondanks het optimisme van Butterfill, is de verwachte ‘bullrun‘ nog niet begonnen. Dit lijkt te wijten aan het onzekere macro-economische klimaat en de aanhoudende inflatie in de Verenigde Staten, waardoor de Fed de rentes nog niet kan verlagen.

Pas als er een verzwakking in de Amerikaanse economie en arbeidsmarkt optreedt, zou de inflatiedruk kunnen afnemen en de weg voor snellere renteverlagingen openen.

Geduld is een schone zaak

Voorlopig is het een kwestie van geduld hebben en rustig afwachten tot de omstandigheden veranderen en de tweede helft van de bullrun voor Bitcoin en Ethereum van start kan gaan.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme