Bitcoin daalt na verplaatsing van $240 miljoen Silk Road BTC naar Coinbase door VS

Home » Nieuws » Bitcoin daalt na verplaatsing van $240 miljoen Silk Road BTC naar Coinbase door VS

Volgens recente rapporten hebben wallets geassocieerd met de Amerikaanse overheid ongeveer $240 miljoen dollar aan in beslag genomen Bitcoins (BTC) verplaatst naar een Coinbase Prime wallet. Deze transactie heeft zorgen gewekt onder handelaren dat deze digitale activa waarschijnlijk verkocht zullen worden.

De beweging omvatte 3.940 Bitcoins die oorspronkelijk in beslag waren genomen van een Silk Road-verkoper, volgens een sociale media-post van Arkham Intelligence. Deze Bitcoins waren oorspronkelijk in beslag genomen van de drugsdealer Banmeet Singh en werden bij een rechtszaak in januari 2024 verbeurd verklaard.

Impact op Bitcoin

Na deze aankondiging daalde de Bitcoin koers richting de $60.000 dollar. Deze daling volgde op een poging om te herstellen van een eerdere daling gerelateerd aan de Mt. Gox-kwestie eerder die week.

Na het nieuws zakte de Bitcoin onder de $61.000, maar klom vervolgens weer naar $61.100, wat neerkomt op een daling van 1% in de laatste 24 uur. Ethereum (ETH) viel ook terug, met een daling van 1,6% op dezelfde dag.

bitcoin amerikaanse overheid silk road
Bron: Arkham.

Overheidsactiviteiten en cryptoveilingen

Het is niet ongebruikelijk dat overheden cryptovaluta die zijn verkregen via strafrechtelijke onderzoeken of andere in beslag genomen activa verkopen of veilen. Bijvoorbeeld, in 2014 kocht miljardair en Bitcoin-enthousiast Tim Draper bijna 30.000 Bitcoins die waren geconfisqueerd van de Silk Road-marktplaats door de Amerikaanse Marshals Service.

De laatste bevestigde verkoop door de overheid vond plaats in maart 2023, toen het 9.861 munten verkocht voor $216 miljoen.

Bezit en verkoop van Bitcoins door de overheid

Volgens Bitcoin Treasuries bezit de Amerikaanse overheid momenteel 213.546 Bitcoins, een waarde van meer dan 13 miljard dollar tegen de huidige marktprijs, waardoor het een van de grootste Bitcoin bezitters ter wereld is. Duitsland staat op de vierde plaats wereldwijd met 46.359 munten, na China en Groot-Brittannië.

Jameson Lopp, medeoprichter van Casa en Bitcoin-educator, heeft de verkopen van Bitcoins door de Amerikaanse overheid bijgehouden en vastgesteld dat sinds 2014 minstens 195.091 Bitcoins zijn geconfisqueerd en verkocht, wat meer dan $366 miljoen dollar heeft opgeleverd. Overheidsvoorraden van Bitcoins vertegenwoordigen 2,7% van de totale voorraad van 21 miljoen Bitcoins.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme