Bitcoin blijft wankelen onder $61.000 terwijl ETF’s positieve instroom zien

Home » Nieuws » Bitcoin blijft wankelen onder $61.000 terwijl ETF’s positieve instroom zien

De cryptomarkt vertoont tekenen van onzekerheid, vooral zichtbaar in de huidige prestaties van Bitcoin (BTC). Gisteren probeerde Bitcoin tevergeefs de grens van $62.000 te doorbreken en zakte vervolgens terug tot onder de $61.000 dollar.

Hoewel de munt nog steeds boven de cruciale steunzone van $60.000 zweeft, is de markt gespannen. Als de Bitcoin koers onder dit niveau daalt, kan een verdere daling naar $58.000 volgen. Een stijging boven de huidige zone kan de munt naar de weerstand net boven de $64.000 dollar duwen.

Invloeden op Bitcoin ETF’s en de bredere markt

De Amerikaanse spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) rapporteerden op woensdag een netto instroom van $21,52 miljoen, waarbij Fidelity’s FBTC alleen al $19 miljoen dollar noteerde. Deze ontwikkeling wijst op een voortzetting van de positieve instroom die dinsdag begon. Grayscale en VanEck zagen ook grote instromen.

Tegelijkertijd werd er bij Ark Invest en 21Shares een netto uitstroom van $5 miljoen dollar genoteerd, wat aangeeft dat niet alle fondsen in dezelfde mate profiteren van de marktbewegingen.

Toekomstperspectief voor Ethereum ETF’s

Er heerst ook spanning rond de verwachtingen voor Ethereum (ETH) ETF’s. De Securities and Exchange Commission (SEC), onder leiding van voorzitter Gary Gensler, gaf vorige maand voorlopige goedkeuring en de markt anticipeert mogelijk al op donderdag, 4 juli, verdere goedkeuringen.

Dit zou een belangrijke stap kunnen zijn voor de acceptatie van crypto-assets in traditionele financiële markten.

Algehele stemming op de cryptomarkt

De stemming op de bredere cryptomarkt is enigszins gedrukt, met de meeste altcoins die kleine tot matige dalingen ervaren. Ethereum, Solana (SOL), en Ripple (XRP) hielden de schade beperkt, terwijl Toncoin (TON) zelfs een lichte stijging liet zien.

Daarentegen ondervonden Dogecoin (DOGE) en Cardano (ADA) grotere verliezen. De totale marktkapitalisatie van alle cryptovaluta’s daalde met 1,1% tot $2,372 biljoen dollar.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme