Bitcoin bewijst duurzaamheid in Hong Kong ondanks strikte regelgeving

Home » Nieuws » Bitcoin bewijst duurzaamheid in Hong Kong ondanks strikte regelgeving

Julia Leung, hoofd van de Securities and Futures Commission (SFC) van Hong Kong, heeft benadrukt dat Bitcoin (BTC) zijn kracht toont om te overleven als een “alternatief activum”.

Tijdens haar toespraak op het Greenwich Economic Forum onderstreepte Leung dat Bitcoin de afgelopen 15 jaar meerdere “boom en bust” cycli heeft doorstaan, wat duidelijk aantoont dat het een blijvende waarde heeft.

De rol van DLT in de financiële wereld

Leung is van mening dat de echte waarde van Bitcoin ligt in de onderliggende technologie, de Distributed Ledger Technology (DLT). Deze technologie heeft het potentieel om de efficiëntie te verhogen en de kosten te verlagen bij de distributie, clearing, afwikkeling en bewaring van activa in de echte wereld.

Ze gelooft dat DLT, hoewel nu voornamelijk geassocieerd met cryptocurrencies, steeds meer gebruikt wordt voor het tokeniseren van echte activa, wat bredere financiële inclusie en fracionalisatie kan bevorderen.

julia leung bitcoin etf hong kong
Bron: SFC35.

Strenge regelgeving en nieuwe initiatieven

Ondanks Hong Kongs positieve houding ten opzichte van cryptovaluta’s, waarbij recentelijk nog spot Bitcoin en Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETFs) zijn goedgekeurd, neemt de regio een strikte houding aan tegen ongelicenseerde crypto exchanges. Leung benadrukte dat alle cryptohandelsplatformen een licentie moeten verkrijgen om particuliere beleggers in Hong Kong te bedienen.

De SFC is ook betrokken bij Project Ensemble, een tokenisatieproject om het potentieel van een toekomstige centrale bank digitale valuta te ontwikkelen. Dit project zal initieel focussen op getokeniseerde deposito’s en zal een sandbox lanceren om gebruikscases voor tokenisatie te testen.

Uitdagingen en vooruitzichten

Leung gaf toe dat de volledige realisatie van deze voordelen aanzienlijke technologische vooruitgang vereist, met name de noodzaak voor blockchain netwerken om op te schalen en te rijpen. Ze benadrukte het belang van interoperabiliteit tussen gedistribueerde netwerken onder financiële instellingen en over grenzen heen.

Ondanks de vooruitgang blijft de regio waakzaam en dringt aan op strikte naleving van de regelgeving om investeerders te beschermen tegen de zeer speculatieve en volatiele aard van virtuele activa.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme