Bitcoin bereikt lokale top rond $52.500, gaat Bitcoin verder stijgen?

Home » Nieuws » Bitcoin bereikt lokale top rond $52.500, gaat Bitcoin verder stijgen?

De koers van Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen drie weken een herstel gezien van de correctie die aan het begin van dit jaar plaatsvond. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld rond $52.250 dollar.

In de onderstaande afbeelding is duidelijk te zien dat Bitcoin in de laatste maand van 2023 nog in een stijgende trend zat. Op 11 januari zag de koers van Bitcoin een lokale top, waarna het daalde richting $38.800 dollar.

Op 7 februari maakte Bitcoin zich klaar voor de beweging richting de bovenzijde. In de dagen hierop weet de koers van $42.800 naar $52.500 te stijgen. Hierdoor is de waarde van Bitcoin binnen 8 dagen met ruim 22% toegenomen. Veel investeerders vragen zich nu dan ook af of Bitcoin zijn all time high gaat overtreffen. 

Op dit moment liggen er een aantal koersdoelen voor Bitcoin op de weg naar de all-time high. Bij het eerste resistance level boven de $50.000 zijn we al aangekomen. Dit level ligt namelijk rond de koers van $52.500. Bij een verdere stijging zal Bitcoin waarschijnlijk resistance ervaren rond $57.750. Daarna staat alleen nog $67.500 in de weg voordat Bitcoin een nieuw hoogtepunt in de koers zal gaan ontdekken.

Mocht de koers op dit moment niet verder stijgen richting $57.750, dan is het mogelijk dat er een correctie op komst is. Gezien de stijging van de afgelopen week, met een ruim aantal procenten, is dit scenario het meest voor de hand liggend. De koers zal dan waarschijnlijk support vinden rond $47.750.

Crypto analist verwacht correctie

Crypto analist Michaël van de Poppe suggereert dat een correctie op dit moment het meest gezonde zou zijn voor de markt om een reset te krijgen in sentiment. Alhoewel de instroom van kapitaal door de spot Bitcoin ETF’s zeker zorgt voor een stijgende koers, is het namelijk niet de enige reden. Zo is de markt volgens hem ‘super bullish’ en ‘slightly overheated’.

De Fear and Greed Index geeft een dan ook waarde van 72 aan. Wanneer de waarde van de Fear and Greed Index boven de 60 uitkomt, ontstaat er ‘greed’ (hebzucht) binnen de markt. 

Investeerders hopen bij een hoge greed index dat de koersen van crypto munten nog verder zullen stijgen en stappen in. Het gevolg is dat vroegere investeerders hun winsten pakken en hun posities verkopen, met een dalende koers tot gevolg.

Een waarde van 72 op de Fear and Greed Index is dus een vroeg signaal dat een mogelijke correctie op komst is.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme