Bitcoin als nieuwe valuta: Draper voorspelt einde dollar tijdperk

Home » Nieuws » Bitcoin als nieuwe valuta: Draper voorspelt einde dollar tijdperk

De Amerikaanse investeerder Tim Draper verwacht dat de koers van Bitcoin (BTC) zal stijgen naar $250.000 dollar tegen 2025. Draper deed in 2018 al eerder een voorspelling waarin hij verwachtte dat de koers van Bitcoin de magische $250.000 zou bereiken. Toen kwam deze voorspelling niet uit, maar Draper denkt dat hij deze keer wel gelijk zal hebben.

Draper ziet de rol van Bitcoin een grotere vorm aannemen. In landen waar de valuta van het land weinig, tot vrijwel geen waarde meer heeft tegenover de dollar, kan Bitcoin wellicht de valuta zijn die de uitkomst biedt voor deze landen. 

Potentie van Bitcoin

De miljardair verwacht dat in een aantal jaar tijd Bitcoin is uitgegroeid tot een wereldwijd betaalmiddel. “Op een gegeven moment zal de dollar vervangen worden door Bitcoin en zullen mensen hun eten, kleding en huisvesting betalen met Bitcoin,” volgens Tim Draper. 

Verder stelt Draper dat Bitcoin slechts aan de vooravond van zijn groei staat. De grootste cryptomunt wordt door hem vergeleken met het begin van Microsoft en Apple. Deze bedrijven zijn later uitgegroeid naar miljardenbedrijven die een leidende positie in de markt en de wereld hebben. 

DeFi (Decentralized Finance) en NFTs (Non-Fungible Tokens) zullen een grote rol gaan spelen in de toekomst van de crypto sector. Ook het feit dat er een maximaal aantal Bitcoins in omloop zal worden gebracht zorgt ervoor dat Bitcoin een stabiele en betrouwbare valuta is, aldus Tim Draper. Dit kan allemaal bijdragen aan een flink stijgende Bitcoin koers op de lange termijn.

Dat Draper graag zou willen dat de koers van Bitcoin naar $250.000 komt niet vanuit een verrassend perspectief. De miljardair kocht namelijk in 2014 een groot aantal Bitcoins, toen de koers van Bitcoin nog slechts $600 bedroeg. In die tijd was Tim Draper al bezig met Bitcoin en zag enorme potentie in deze digitale valuta. Deze investering lijkt zich nu uit te betalen.

In 2025 zullen we erachter komen of Tim Draper inderdaad gelijk zal krijgen met zijn voorspelling van $250.000 per Bitcoin. We zullen de ontwikkelingen in ieder geval goed in de gaten houden, zeker met het oog op de aanstaande Bitcoin halving en mogelijke effecten van de spot Bitcoin ETF goedkeuringen in de Verenigde Staten.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme