Beruchte Bitcoin walvis ‘Mr. 100’ voegt miljoenen aan BTC toe na dip; voor het eerst sinds halving

Home » Nieuws » Beruchte Bitcoin walvis ‘Mr. 100’ voegt miljoenen aan BTC toe na dip; voor het eerst sinds halving

Na een periode van stilte rondom aankopen heeft de bekende Bitcoin (BTC) ‘whale’, bekend als “Mr. 100”, grote hoeveelheden Bitcoin toegevoegd aan zijn portemonnee. Deze activiteit volgt na de recente Bitcoin halving, en de timing van deze aankopen kan erop wijzen dat de bodem van de Bitcoin prijs mogelijk bereikt is.

Recente aankoop na de halving

Voor het eerst sinds de Bitcoin halving, die plaatsvond op 19 april 2024, heeft “Mr. 100” weer Bitcoin aangeschaft. Dit is opmerkelijk omdat deze ‘crypto walvis‘ voordien dagelijks minstens 100 BTC kocht tot aan het halving event, waarna een plotselinge stop volgde.

Recentelijk werd zijn wallet aangevuld met maar liefst 4.100 BTC, een aankoop met een marktwaarde van ongeveer $242 miljoen dollar, gedaan rond de koers van $58.000 dollar per Bitcoin.

Wallet en vermogen van “Mr. 100”

De wallet van “Mr. 100” heeft consistent nieuwe Bitcoins ontvangen sinds november 2022, het moment dat de crypto beurs FTX instortte. De wallet, die nu ruim 65.155 BTC bevat, is de twaalfde grootste in zijn soort. De totale waarde van deze portemonnee bedraagt momenteel $3,86 miljard dollar, met een ongerealiseerde winst van $1,4 miljard dollar, dankzij een gemiddelde aankoopprijs van 36.572 dollar per Bitcoin.

mr 100 wallet bitcoin
Bron: Bitinfocharts

Marktanalyse en verwachtingen

Volgens Bitcoin analist Rekt Capital is de huidige correctie van Bitcoin de diepste in de huidige cyclus. Historische gegevens suggereren dat aankopen na een daling van 20% vaak lucratief zijn, en bij dalingen dieper dan 20% is het potentieel voor winst nog groter.

Rekt Capital voorspelt dat verdere grote dalingen onwaarschijnlijk zijn, maar een consolidatieperiode van één tot twee maanden zou kunnen volgen, versterkt door het effect van de halving die de aanvoer van nieuwe Bitcoins heeft gehalveerd.

Economische vooruitzichten en steunpunten

De verbetering in de economische vooruitzichten kan een verdere stimulans vormen voor grotere cryptocurrencies. Een cruciaal steun- en weerstandsniveau voor Bitcoin ligt bij $52.000 dollar. Een weekafsluiting boven dit niveau zou de kans op verdere prijsstijgingen vergroten, aldus crypto handelaar Marco Johanning.

Deze gebeurtenissen tonen een mogelijk keerpunt voor Bitcoin na een periode van aanzienlijke volatiliteit en economische onzekerheid, waarbij grote spelers zoals “Mr. 100” mogelijk de richting van de markt beïnvloeden.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme