Arbeidsmarkt VS toont veerkracht, maar Bitcoin koers blijft onder druk

Home » Nieuws » Arbeidsmarkt VS toont veerkracht, maar Bitcoin koers blijft onder druk

De Amerikaanse arbeidsmarkt blijft relatief sterk, ondanks een lichte toename in de werkloosheid in juni naar 4,1%, van 4,0% in mei. Er kwamen 206.000 banen bij, wat boven de verwachtingen van economen was die uitgingen van 190.000. Dit terwijl de gemiddelde uurloonstijging van 0,3% overeenkwam met de verwachtingen.

Deze cijfers suggereren een gematigd positieve trend, maar er zijn ook tekenen van verzwakking, zoals de neerwaartse bijstelling van de banengroei in mei en april.

Bitcoin onder druk ondanks positieve economische signalen

Ondanks deze relatief positieve economische indicatoren, staat de koers van Bitcoin (BTC) onder zware druk. De cryptomunt dook zelfs onder de $54.000 dollar, ondanks de verhoogde kans op een renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank in september van 65,9% naar 72,6%.

Het is opmerkelijk dat Bitcoin juist nu daalt, terwijl de inflatie begint te zakken en er signalen zijn dat de economie kan verbeteren met een mogelijke renteverlaging.

bitcoin koers 1 maand
Bitcoin koers in de afgelopen maand. Bron: Coinmarketcap.

De invloed van externe factoren op Bitcoin

Deze druk op Bitcoin lijkt voornamelijk te worden veroorzaakt door externe factoren, zoals de terugkeer van 140.000 Bitcoins aan de crediteuren van het failliete wisselkantoor Mt. Gox.

Deze terugbetaling kan leiden tot verkoopdruk, aangezien investeerders die lang op hun Bitcoins hebben gewacht mogelijk besluiten winst te nemen. De markt lijkt zich voor te bereiden op deze potentiële verkopen, wat de prijs verder onder druk zet.

Toekomstige economische data en impact op Bitcoin

De toekomst van Bitcoin lijkt sterk afhankelijk te zijn van nieuwe macro-economische data. Als de inflatie verder daalt en de Federal Reserve de rente verlaagt, kan dit de cryptomarkt een nieuwe impuls geven.

Beleggers wachten geduldig op signalen die kunnen duiden op een bodem voor Bitcoin, waarbij sommigen deze dip zien als een koopkans, terwijl anderen terughoudend blijven door de onzekere marktomstandigheden.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme