Binance-gebruikers zoeken alternatieve manieren om Cristiano Ronaldo te dagvaarden in crypto zaak

Home » Nieuws » Binance-gebruikers zoeken alternatieve manieren om Cristiano Ronaldo te dagvaarden in crypto zaak

Gebruikers van cryptocurrency exchange Binance, betrokken bij een groepsvordering tegen voetbalster Cristiano Ronaldo vanwege zijn promotie van het platform, zoeken nu naar alternatieve manieren om hem te dagvaarden.

Dit vanwege de moeilijkheden om Ronaldo te lokaliseren. De motie, ingediend op 16 januari 2024, stelt voor om e-mail, X (voorheen Twitter) en publicatie op een website te gebruiken als middelen om Ronaldo te bereiken.

Locatie Ronaldo onbekend

Deze stap wordt ondersteund door de onzekerheid over Ronaldo’s huidige adres in Saoedi-Arabië. De eisers beweren dat de Haagse Conventies deze methoden niet verbieden, vooral niet wanneer het adres van de persoon onbekend is. De motie benadrukt dat de voorgestelde methoden in overeenstemming zijn met internationale overeenkomsten en adequate kennisgeving aan de verweerder bieden.

De groepsvordering komt voort uit beweringen dat Binance-klanten verliezen hebben geleden door Ronaldo’s promotie van de crypto exchange. De aanklacht, ingediend op 27 november 2023 bij een rechtbank in Florida, beweert dat Ronaldo “heeft bijgedragen aan, en/of actief heeft deelgenomen aan het aanbieden en verkopen van niet-geregistreerde effecten in samenwerking met Binance.”

De aanklacht verwijst naar richtlijnen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die waarschuwen dat beroemdheden betalingen voor het promoten van cryptocurrencies moeten onthullen. Dit zou Ronaldo naar verluidt hebben nagelaten te doen. Binance sloot medio 2022 een meerjarige partnerschap met Ronaldo voor de aankondiging van een serie van zijn non-fungible tokens (NFT’s), waarbij ten minste drie collecties van de voetbalster gekoppeld waren aan Binance.

Om hun inspanningen te versterken, hebben de eisers een website gecreëerd voor alle relevante casusmaterialen. Deze website zal een belangrijke rol spelen in het informeren van Ronaldo, aangezien het zal dienen als een uitgebreide opslagplaats voor alle juridische documenten en updates over de rechtszaak.

Eerder leek Ronaldo nog te willen schikken in deze zaak, maar dat lijkt nu niet meer het geval te zijn.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme