Solana versterkt netwerk met Firedancer bug bounty, tot $1 miljoen beloning

Home » Nieuws » Solana versterkt netwerk met Firedancer bug bounty, tot $1 miljoen beloning

Binnenkort start Jump Crypto met het eerste bug bounty-programma voor Firedancer, een nieuwe onafhankelijke validator-client ontwikkeld voor de Solana (SOL) blockchain. Dit programma, dat door de pseudonieme ontwikkelaar Cantelope Peel is aangekondigd, gaat van start op 10 juli en duurt zes weken.

Ontwikkelaars die grote bugs ontdekken in de eerste versie van de client, bijgenaamd “Frankendancer”, kunnen aanspraak maken op een deel van de totale beloningspool van $1 miljoen dollar.

Verbeteringen aan het Solana-netwerk

Firedancer is ontworpen om de veerkracht van het Solana-netwerk te verbeteren. Eventuele problemen met de huidige reeks clients kunnen grote gevolgen hebben voor de blockchain. Bovendien is Firedancer geïmplementeerd in C/C++, wat de client optimaliseert voor de high-frequency trading waar Jump bekend om staat.

Deze ontwikkeling zou de snelheid en efficiëntie van het Solana-netwerk aanzienlijk moeten verhogen, volgens mede-oprichter en CEO van Solana Labs, Anatoly Yakovenko.

solana firedancer bug bounty programma
Bron: X.

Voortgang en ontwikkelingsdoelen

Volgens Cantelope Peel verloopt het werk aan Firedancer voorspoedig. Op het platform X deelde hij dat “miljoenen slots van uitvoering zijn getest en overeenkomen met het Solana-protocol”.

Jump Crypto president Kanav Kariya gaf eerder aan dat deelname aan het Solana-ecosysteem en het oplossen van specifieke technische uitdagingen met betrekking tot het optimaliseren van hun netwerk en runtime, Firedancer een uitstekende gelegenheid bood voor Jump om bij te dragen aan het ecosysteem.

Details van het bounty-programma

Deelnemers aan het bounty-programma moeten hun klantgegevens invullen als onderdeel van het registratieproces. Immunefi, het platform dat het programma ondersteunt, zal bugs die worden gevonden in Firedancer v0.1 binnen 24 uur op werkdagen onderzoeken en hierop reageren.

Na afloop van het programma zal Immunefi een evenement-specifieke ranglijst en bugrapporten publiceren.

Koop je Solana voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme