Solana verslaat Ethereum in wereldwijd Google zoekvolume

Home » Nieuws » Solana verslaat Ethereum in wereldwijd Google zoekvolume

Voor de eerste keer heeft het zoekvolume naar Solana (SOL) dat van Ethereum (ETH) op Google overtroffen, na een recente stijging in de prijs van SOL en de activiteit binnen zijn ecosysteem.

Toename zoekinteresse

Gedurende het jaar had Ethereum een voorsprong op Solana in Google-zoekopdrachten, maar de recent veranderde marktdynamiek heeft de interesse van gebruikers in Solana naar een hoger niveau getild. Deze toename in zoekinteresse naar Solana is vooral in de afgelopen twee weken waargenomen, volgens gegevens van Google Trends.

Solana behaalde van 24 tot 30 december een zoekinteresse score van 100, waardoor het de dominantie van Ethereum in zoekopdrachten overtrof met een plotselinge piek. Een score van 100 in zoekinteresse staat voor piekpopulariteit voor de term.

De piek werd voornamelijk veroorzaakt door de populaire mememunt BONK, die in november flink steeg en medio december zijn hoogtepunt bereikte. De onverwachte stijging in de prijs van SOL heeft ook de zoekinteresse voor Solana in de afgelopen weken verhoogd.

Gegevens van Google Trends tonen verder aan dat mensen die Solana zochten op Google ook zochten naar BONK en Tensor, een op Solana gebaseerd NFT-marktplaats.

Interesse in zoekvolume voor Solana (blauw) en Ethereum (rood). Bron: Google Trends.

Solana heeft de afgelopen drie maanden veel aandacht getrokken, met de prijs van SOL die steeg van bijna $21 op 1 oktober naar een piek van meer dan $124 op 25 december, een winst van meer dan 490% in die periode.

Op het Nederlandse Finst wordt Solana momenteel verhandeld voor een prijs van €98,27, ongeveer 6% hoger dan een dag eerder.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme