Snelle groei van tokens vormt grootste probleem voor altcoins, volgens analist

Home » Nieuws » Snelle groei van tokens vormt grootste probleem voor altcoins, volgens analist

Miles Deutscher, een prominente crypto-analist, heeft onlangs op het platform X zijn zorgen geuit over een kritiek probleem binnen de altcoinmarkt, met name de snelle toename van het aantal cryptomunten.

Deze ontwikkeling ziet hij als de kern van de huidige problemen binnen de sector.

De explosieve groei van crypto tokens

Sinds april 2024 heeft de cryptowereld meer dan 1 miljoen nieuwe tokens verwelkomd, waarvan vele memecoins zijn die vooral op het Solana (SOL) netwerk zijn ontstaan. Deutscher wijst erop dat er nu 5,7 keer meer crypto-tokens zijn dan tijdens de piek van de bullmarkt in 2021.

Dit zou een belangrijke reden zijn waarom de cryptomarkt dit jaar worstelt, zelfs terwijl Bitcoin (BTC) nieuwe hoogtepunten bereikt. De overmatige uitgifte van tokens vergelijkt hij met inflatie, waarbij elke nieuwe token de algehele druk op het aanbod vergroot.

miles deutscher op x altcoins
Bron: Miles Deutscher op X.

Durfkapitaal in de crypto-industrie

Deutscher bespreekt ook de rol van venture capital (VC) investeringen, die hun hoogtepunt bereikten met $12 miljard in het eerste kwartaal van 2022, net toen de markt bearish werd. Hij kritiseert de VCs voor hun opportunistische investeringstijden, gericht op het maximaliseren van rendementen in plaats van het ondersteunen van duurzame groei van projecten.

Deze aanpak draagt volgens hem bij aan de cyclische pieken en dalen in de markt. Hij benadrukt dat projecten vaak lanceringen uitstellen bij ongunstige omstandigheden, wat leidt tot een overstroming van de markt en verdere verwatering wanneer het sentiment verbetert.

Impact op de liquiditeit en vertrouwen van beleggers

De constante stroom van nieuwe tokens zet niet alleen de marktliquiditeit onder druk, maar ondermijnt ook het vertrouwen van beleggers, vooral van particulieren. Deutscher wijst op de nadelen van de scheefgroei richting private markten, wat een barrière vormt voor nieuwe liquiditeit en particuliere beleggers het gevoel geeft dat ze aan de zijlijn staan.

crypto markt kapitalisatie
Crypto marktkapitalisatie door de jaren heen. Bron: Coinmarketcap;.

Dit wordt nog verergerd door grote mislukkingen zoals LUNA en FTX, waardoor particuliere beleggers het gevoel hebben dat ze geen kans hebben om te winnen, wat leidt tot de populariteit van memecoins.

Strategieën voor een gezondere cryptomarkt

Deutscher stelt voor om de huidige problemen aan te pakken door crypto beurzen te laten werken met betere normen voor tokenverdeling en prioriteit te geven aan grotere gemeenschapstoewijzingen. Hij pleit ook voor het aanpassen van het percentage tokens dat bij lancering wordt vrijgegeven om de verkoopdruk beter te beheersen.

Hij benadrukt dat als de insiders geen veranderingen doorvoeren, de markt dit uiteindelijk zelf zal afdwingen door strengere normen voor nieuwe projectnoteringen en het verwijderen van projecten die niet aan de criteria voldoen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme