EigenLayer doorbreekt $6 miljard TVL na opheffen stortingslimiet

Home » Nieuws » EigenLayer doorbreekt $6 miljard TVL na opheffen stortingslimiet

Het herstakingsprotocol EigenLayer heeft een flinke groei doorgemaakt, waarbij de totale vergrendelde waarde (TVL) bijna de $6 miljard dollar heeft bereikt.

Neutrale omgeving

Deze stijging, een toename van 170% vanaf $2,15 miljard sinds 5 februari volgens gegevens van DeFiLlama, heeft ertoe geleid dat het protocol nu onder de top vijf DeFi-protocollen qua TVL valt. Met deze groei, die neerkomt op ongeveer 2,3 miljoen Ethereum (ETH), vertegenwoordigt EigenLayer ongeveer 2% van de totale circulerende voorraad van Ether, waardoor het zichzelf positioneert vóór Uniswap en slechts achter grote spelers als Lido, Maker, Aave en JustLend.

Deze toename volgde op de beslissing van EigenLayer om tijdelijk de stortingslimieten op te heffen, die voorheen waren vastgesteld op 200.000 Ether ($500 miljoen) voor elk liquid staking token. Deze stap maakt deel uit van een breder streven om deze limieten uiteindelijk volledig te elimineren, met als doel een “toestemmingsloze, neutrale omgeving te bevorderen die decentralisatie promoot”. EigenLayer streeft ernaar de organische vraag te vergroten en deelname te stimuleren door het vooruitzicht op beloningspunten en potentiële Eigen token airdrop-beloningen.

Sinds de lancering in juni 2023 heeft EigenLayer zijn aanbod van liquid staking tokens uitgebreid, met bijdragen van grote staking projecten en een Series A-financieringsronde van $50 miljoen dollar, geleid door Blockchain Capital in maart 2023.

Het protocol maakt het mogelijk voor gebruikers om Ethereum te storten en opnieuw in te zetten via liquid staking tokens, waardoor fondsen worden toegewezen aan het beveiligen van netwerken van derden en gebruikers de kans krijgen om extra beloningen te verdienen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme