Crypto expert waarschuwt: Solana prijs mogelijk naar $80

Home » Nieuws » Crypto expert waarschuwt: Solana prijs mogelijk naar $80

Solana (SOL) bevindt zich momenteel in een neerwaartse trend. Na een lokale piek in maart van ongeveer $210 dollar, staat de munt nu op $133 dollar.

Andrew Kang, medeoprichter van Mechanism Capital, voorspelt dat deze daling zich kan voortzetten, met een mogelijke verdere val naar $80—een daling van meer dan 40%.

Factoren die bijdragen aan de verwachte prijsdaling

Kang’s pessimistische visie wordt beïnvloed door diverse factoren. Ten eerste wijst hij op de vertraging in de vertraging van Amerikaanse spot Bitcoin (BTC) exchange traded funds (ETF’s) instromen. Deze vertraging kan een gebrek aan directe kapitaalinstroom veroorzaken, waardoor het huidige opwaartse momentum mogelijk keert.

Daarnaast benadrukt Kang de invloed van de beschikbare SOL-tokens van de failliete crypto exchange FTX. Er komen maandelijks nog steeds munten vrij op de markt, wat leidt tot een toename van het aanbod en extra druk op de prijs.

Een ander punt van zorg is de verminderde handelsactiviteit in memecoins op het Solana-netwerk. Na een eerdere hype rond projecten zoals Bonk (BONK) en Dogwifhat (WIF), verwacht Kang een afname in deze activiteit, wat mogelijk bijdraagt aan de prijsdaling.

Bron: Andrew Kang op X.

Uitstroom van fondsen benadrukt het pessimisme

Het pessimisme rondom Solana wordt versterkt door de flinke uitstroom uit diverse fondsen. Volgens gegevens van het blockchain-analyseplatform SoSoValue, bedroeg het totale verlies van alle fondsen sinds 22 maart $600 miljoen, de grootste uitstroom dit jaar.

Bitcoin- en Solana-fondsen zagen respectievelijk een uitstroom van $621 miljoen en $0,2 miljoen. De meeste van deze uitstromen kwamen van Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s. Interessant is dat er op 12 juni een instroom van $100,8 miljoen werd geregistreerd, wat duidt op een kortstondig positief sentiment.

Dit negatieve beleggerssentiment wordt verder versterkt door besluiten van het Federal Open Market Committee (FOMC), die de rente handhaafde op 5,25%-5,50%. Deze beslissing heeft geleid tot een bredere terugtrekking uit risicovolle activa zoals cryptocurrencies, wat bijdraagt aan de druk op de prijs van Solana.

Koop je Solana voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme