Crypto analist: “Koersen altcoins nog steeds kwetsbaar ondanks economisch herstel

Home » Nieuws » Crypto analist: “Koersen altcoins nog steeds kwetsbaar ondanks economisch herstel

In zijn nieuwe YouTube-video bespreekt Benjamin Cowen het gebruik van de Advanced Decline Index (ADI) om inzicht te krijgen in de prestaties van de top 100 cryptocurrencies. De ADI, een tool die vaak in de aandelenmarkt wordt gebruikt, helpt beleggers te bepalen of de markt gezamenlijk beweegt of dat bepaalde activa beter presteren dan anderen.

Cowen illustreert dit met een vergelijking tussen de Russell- en NASDAQ-indices, en legt uit hoe de dominantie van Bitcoin (BTC) een soortgelijk patroon volgt, waarbij altcoins terugvloeien naar Bitcoin tijdens bullmarkten.

De video belicht hoe de ADI voor cryptocurrencies een dieptepunt bereikte na de piek van 2017-2018, maar begon te herstellen nadat de Federal Reserve van koers veranderde en opnieuw begon met kwantitatieve versoepeling.

Ondanks dit herstel, stelt Cowen vast dat de ADI in oktober 2023 een nieuw dieptepunt bereikte, wat zorgen baart aangezien vele altcoins nog steeds dalen ondanks dat Bitcoin relatief stabiel blijft. Hij merkt op dat populaire altcoins zoals Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en Avalanche (AVAX) sinds maart nog steeds dalen en hun eerdere hoogtepunten niet hebben bereikt.

De impact van Bitcoin’s dominantie en potentiële risico’s

Een kritiek aspect dat Cowen aanstipt, is de mogelijke toekomst van altcoins als de dominantie van Bitcoin de 60% bereikt en een grotere correctie plaatsvindt. Hij bespreekt het potentieel voor sociaal risico om de markt te beïnvloeden en een capitulatie van altcoins te veroorzaken, vergelijkbaar met wat er in oktober 2023 gebeurde.

Deze omstandigheden suggereren dat de marktomstandigheden gelijkenissen vertonen met die van 2019, toen de ADI bleef dalen en veel altcoins moeite hadden om bij te blijven met de prestaties van Bitcoin.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme