Bonk verslaat PEPE en stijgt naar de 3e plaats onder de memecoins

Home » Nieuws » Bonk verslaat PEPE en stijgt naar de 3e plaats onder de memecoins

De cryptocurrency markt heeft in de afgelopen maanden een bijzondere stijging gezien van Bonk (BONK), een op Solana (SOL) gebaseerde hond-thema mememunt, die op 8 december de derde plaats van de memecoin PEPE innam, achter de marktleiders Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB).

Koers blijft maar stijgen

Bonk realiseerde een indrukwekkende rally met een stijging van meer dan 25 procent binnen 24 uur, waardoor het de mememunt Pepe (PEPE), geïnspireerd op Pepe the Frog, voorbijstreefde. Deze prijsstijging heeft de marktkapitalisatie van BONK verhoogd naar $770 miljoen dollar, waarmee het Pepe overtrof, die op dat moment een marktkapitalisatie van $630 miljoen dollar had. In de afgelopen zeven dagen is de koers van Bonk met ongeveer 70% gestegen.

Dogecoin en Shiba Inu blijven de markt van memecoins domineren met marktkapitalisaties van respectievelijk meer dan $13,9 miljard dollar en $5,9 miljard dollar.

Mememunten, vaak geassocieerd met dieren, zijn een constante factor geweest in de crypto wereld en stijgen meestal in prijs tijdens bredere marktschommelingen. In 2023 kregen deze virtuele valuta’s een extra stimulans door de toenemende aandacht voor spot Bitcoin ETF’s, die een stroom van investeringen in digitale activa leken aan te trekken.

Ook Solana’s blockchain zag een grote stijging aan activiteit, met een handelsvolume van meer dan $1 miljard dollar in 24 uur. Deze activiteit overtrof die van andere netwerken zoals Arbitrum, Binance Smart Chain, Polygon, Avalanche en Thorchain.

Ethereum (ETH) bleef echter het enige netwerk met een hoger handelsvolume dan Solana, met een opgetekend volume van $1,4 miljard dollar in dezelfde periode, volgens gegevens van DefiLlama.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme