Avail haalt 43 miljoen dollar op voor de uitbreiding van blockchain technologie

Home » Nieuws » Avail haalt 43 miljoen dollar op voor de uitbreiding van blockchain technologie

Avail, een blockchainproject dat zich richt op het verbeteren van de beschikbaarheid van data binnen blockchainnetwerken, kondigde dinsdag aan dat het $43 miljoen dollar heeft opgehaald in een Serie A-financieringsronde. Deze ronde werd geleid door Founders Fund, Dragonfly en Cyber Fund.

Het nieuws volgt op een eerdere mededeling in maart 2023, waarbij Avail, dat zich heeft afgesplitst van Polygon (MATIC), bekendmaakte $27 miljoen dollar te hebben opgehaald in financiering.

De rol van data beschikbaarheidsnetwerken

Data beschikbaarheidsnetwerken zoals Avail zijn essentieel voor blockchains om informatie goedkoop en gemakkelijk raadpleegbaar op te slaan. Deze technologie is vooral nuttig in de context van het schalen van blockchains.

Ze helpen layer-2 “rollup” netwerken met het beheren van transactiedata en andere informatie zonder te leunen op de hoofd blockchainlaag. Deze overdracht vermindert de belasting op de hoofdketen, wat leidt tot lagere kosten voor eindgebruikers.

avail blockchain investering
Bron: Avail op X.

Innovatie in de Avail-technologie

De nieuwe kapitaalinjectie zal worden gebruikt voor de uitbouw van Avails ‘Unification Layer’, een geavanceerde modulaire technologiestapel die data beschikbaarheid, aggregatie en gedeelde beveiliging combineert. Dit stelt modulaire blockchains in staat om zonder toestemming en op een veilige manier te schalen en met elkaar te communiceren, volgens een persbericht van Avail.

Daarnaast zal het fonds bijdragen aan de ontwikkeling van de ‘Fusion Security’-laag, die cryptocurrencies zoals Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) zal gebruiken om bij te dragen aan de beveiliging van het Avail-ecosysteem. Verwacht wordt dat Fusion begin 2025 operationeel zal zijn.

Toekomstplannen en groeistrategie

Met het nieuwe kapitaal is Avail van plan om hun ontwikkeling te versnellen, hun wereldwijde aanwezigheid uit te breiden en door te gaan met het aanpakken van de meest kritieke uitdagingen die vandaag de dag spelen in Web3, zoals fragmentatie van blockchains, onvoldoende data beschikbaarheid en beperkte schaalbaarheid, zei medeoprichter Anurag Arjun in een persbericht.

Avail blijft hiermee een toonaangevende speler op het gebied van blockchain infrastructuur, gericht op een toekomst waarin talloze rollups en layer-2 netwerken bouwen op basis van de Avail-technologie.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme