1inch en Blockaid bundelen krachten voor verbeterde DeFi-beveiliging

Home » Nieuws » 1inch en Blockaid bundelen krachten voor verbeterde DeFi-beveiliging

Het decentralized finance (DeFi) platform 1inch heeft een samenwerking aangekondigd met Web3-beveiligingsleverancier Blockaid om de beveiligingsmaatregelen binnen zijn ecosysteem te verbeteren. Op 20 juni onthulde 1inch Network zijn doel om frauduleuze activiteiten zoals phishing en hacks te identificeren en te voorkomen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de beveiligingsfuncties van Blockaid, die transacties simuleren voordat ze worden uitgevoerd.

De aankondiging benadrukte de dringende behoefte aan beveiligingsverbeteringen in de DeFi-sector, verwijzend naar de miljoenen aan cryptoactiva die in april 2024 verloren zijn gegaan door kwaadaardige aanvallen. Volgens de bedrijven kunnen de beveiligingsmaatregelen van Blockaid helpen bij het bestrijden van de toenemende dreiging van fraude en cyberaanvallen.

Real-time beveiligingswaarschuwingen en -functies

1inch introduceerde de 1inch Shield, een beveiligingsoplossing ontwikkeld in samenwerking met Blockaid. Dit systeem detecteert en markeert frauduleuze tokens, waardoor gebruikers frauduleuze transacties kunnen vermijden. Door deze functies te integreren in het 1inch en bredere DeFi-ecosysteem, ontvangen gebruikers real-time waarschuwingen over mogelijke beveiligingsrisico’s.

1inch blockaid samenwerking
Bron: 1inch Network op X.

Ido Ben-Natan, medeoprichter van Blockaid, benadrukte het belang van deze samenwerking en beschreef het als een cruciale stap in het beveiligen van het Web3-ecosysteem. Hij stelde: “Door onze robuuste beveiligingsoplossingen te integreren met het 1inch-platform, verhogen we de veiligheid van digitale activa en bevorderen we vertrouwen en zekerheid bij gebruikers in de DeFi-ruimte.”

De Shield API, die geleidelijk zal worden geïntegreerd in de producten van 1inch, is ontworpen om aanpasbaar te zijn voor elke Web3-applicatie, inclusief gedecentraliseerde applicaties (DApps), crypto portemonnees en crypto beurzen.

Toekomstvisie op Web3-beveiliging

Sergej Kunz, medeoprichter van 1inch, deelde dat de samenwerking ook gericht is op het helpen van het bredere DeFi-ecosysteem. Kunz legde uit dat ze hun eigen product hebben gelanceerd en toegang daartoe hebben geboden via een API, waardoor Web3-projectontwikkelaars hun oplossing kunnen integreren zonder een lang integratietraject met alle beveiligingsleveranciers of zelfs het vanaf de grond af aan opbouwen van hun eigen beveiligingsmaatregelen.

Ben-Natan voegde toe dat deze samenwerking een nieuwe norm stelt voor Web3-beveiliging door de krachten van Blockaid te benutten en deze te combineren met extra AML-compliance screening en labeling functionaliteiten van andere topaanbieders, waardoor Web3-gebruikers beschermd zijn tegen diverse bedreigingen, van oplichting en kwaadaardige aanvallen tot compliance-risico’s.

Koop je 1inch voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme