Coinmerce

Home » Exchanges » Coinmerce

Sinds de start in 2017 heeft Coinmerce zich snel opgewerkt tot een van de grootste crypto exchanges van Nederland met een aanbod van meer dan 300 cryptocurrencies. Sinds de samenwerking met Binance, belooft Coinmerce een van de grootste selecties in Europa te blijven bieden. De samenwerking heeft het platform niet alleen een behoorlijke uitbreiding van het klantenbestand opgeleverd, maar ook een verschuiving gebracht naar meer exchange-gerichte diensten, naast de bestaande Lite handelsopties. 

De focus ligt hierbij op eenvoud, met lage transactiekosten en diensten zoals Coinmerce Earn, staking en trading bots. Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, benadrukt Coinmerce alles te doen aan veiligheid. Het platform, met zijn gebruiksvriendelijke interface, beschikbaar zowel via web als app en ondersteund door een klantenservice die zeven dagen per week bereikbaar is, streeft ernaar om alles wat met crypto te maken heeft makkelijker, sneller en betrouwbaarder te maken voor iedereen. In deze Coinmerce review bespreken we onze eigen ervaringen alsook die van traders die al jarenlang van de exchange gebruik maken.

Is Coinmerce veilig?

De kern van Coinmerce’s strategie ligt in het gebruik van cold wallets voor het merendeel van de gebruikersfondsen. Door tenminste 90% van alle niet voor Earn of staking bestemde tegoeden in een cold wallet te bewaren, minimaliseert Coinmerce het risico op diefstal. Cold wallets zijn extreem veilig aangezien ze niet direct verbonden zijn met het internet en daarmee minder vatbaar zijn voor hacks.

Voor de noodzakelijke liquiditeit en het soepel verlopen van opnames houdt Coinmerce een klein deel van de tegoeden, variërend tussen de 5% en 10%, in hot wallets. Deze online wallets faciliteren snelle transacties maar dragen ook meer risico met zich mee. Desondanks implementeert Coinmerce strenge beveiligingsmaatregelen om ook deze tegoeden veilig te houden.

Klanten kunnen gerust zijn dat hun cryptocurrencies 1 op 1 gedekt zijn en met de grootst mogelijke zorg worden beheerd. Dit beleid, gekoppeld aan de registratie bij De Nederlandsche Bank, plaatst Coinmerce bovenaan het lijstje met de veiligste crypto exchanges

Hoe kun je jouw eigen account bij Coinmerce veilig houden?

Op diverse plekken benadrukt Coinmerce hoe belangrijk het is dat je als gebruiker tweestapsverificatie (2FA) activeert. Dit is een extra beveiligingslaag die hacks bijna onmogelijk maakt. Deze methode vereist dat je, naast je gebruikersnaam en wachtwoord, een unieke code invoert die naar je smartphone of email wordt gestuurd. Deze stap zorgt ervoor dat zelfs als iemand je wachtwoord zou bemachtigen, nog steeds niet zonder de tweede code toegang krijgt tot je account.

Een tweede laag beveiliging is er door zowel IP-adressen als gebruikte apparaten te verifiëren. Bij een poging tot inloggen vanaf een onbekend apparaat of IP-adres, wordt er meteen een verificatie-e-mail naar de gebruiker gestuurd. Alleen door het klikken op een link in deze e-mail kan de poging tot toegang worden goedgekeurd. Dit systeem van dubbele controle dient om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot hun accounts, zelfs als iemand anders hun inloggegevens heeft verkregen. 

Dit zijn de kosten waar je bij Coinmerce rekening mee moet houden

Bij Coinmerce liggen de transactiekosten relatief hoger in vergelijking met sommige andere platformen, variërend van 0,4% tot 2,5% per transactie. Het verschil in kosten is afhankelijk van de liquiditeit en het volume van de gekozen crypto’s, wat kan resulteren in lagere of juist hogere fees. Voor tokens met een lager handelsvolume kunnen de kosten aan de hogere kant van het spectrum liggen.

Hoewel de kosten bij Coinmerce als een nadeel kunnen worden gezien, biedt het platform wel volledige transparantie over de te verwachten kosten voorafgaand aan elke transactie. Je kunt daarom ook als de kosten voor een specifieke transactie te hoog zijn, voor een ander platform kiezen (zoals Bitvavo of Coinbase).

Staking en Earn bij Coinmerce

Met het Proof of Stake (PoS) mechanisme kunnen gebruikers deelnemen aan het valideren van transacties en het beveiligen van het netwerk, waarvoor ze beloningen ontvangen. Door het mogelijk te maken met slechts een druk op de knop te staken, haalt Coinmerce de complexiteit weg die normaal komt kijken wordt met het staken van crypto. Dit betekent dat gebruikers hun cryptocurrencies direct op het platform kunnen houden en tegelijkertijd kunnen meedelen in de wekelijkse beloningen die in hun Coinmerce-account worden gestort.

De kracht van Coinmerce’s aanpak ligt in het creëren van pools, waardoor de gecombineerde staked tegoeden van gebruikers iedereen helpt om meer met staking te verdienen. Coinmerce biedt volledige transparantie door historische beloningen te publiceren en alle details direct in je account weer te geven, waardoor je altijd op de hoogte bent van je potentiële inkomsten.

Daarnaast biedt Coinmerce de Earn-optie aan, waarmee gebruikers automatisch rente kunnen verdienen op de cryptovaluta in hun portefeuille. Dit is hetzelfde als Coinbase Earn. Hoewel Coinbase Earn meer risico’s met zich meebrengt – aangezien het inhoudt dat gebruikers hun tegoeden uitlenen aan Coinmerce tegen relatief lage rentetarieven – biedt het toch een kans om wat extra’s bij te verdienen.

De beloningen binnen het Earn-programma kunnen oplopen tot zo’n 10% per jaar, afhankelijk van de gekozen cryptocurrency. Deze rentepercentages bieden een aantrekkelijke mogelijkheid voor investeerders om hun crypto te laten groeien buiten traditionele handelsactiviteiten om. Gebruikers behouden de flexibiliteit om hun fondsen met beperkte of geen vertraging te verhandelen of te verkopen.

Crypto aanbod bij Coinmerce

Bij Coinmerce is het aanbod van tokens vrij uitgebreid, waardoor gebruikers een voldoende keus hebben om hun portfolio te spreiden. Het platform biedt toegang tot meer dan 300 verschillende cryptocurrencies, waardoor het een van de grootste selecties in Europa heeft.

Enkele van de prominente tokens die beschikbaar zijn Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), en Ripple (XRP). Naast deze bekende cryptocurrencies biedt Coinmerce ook toegang tot een aantal altcoins en nieuwere tokens die potentieel hebben voor groei. Voorbeelden hiervan zijn Cardano (ADA), Polkadot (DOT), Solana (SOL), en Chainlink (LINK). Coinmerce blijft zijn aanbod regelmatig uitbreiden met toevoegingen zoals Axie Infinity (AXS), Flow (FLOW), THORChain (RUNE), en Quant (QNT). De samenwerking met Binance heeft ook bijgedragen aan de versnelde uitbreiding van het aanbod, waardoor Coinmerce nu meer dan 300+ verschillende crypto’s kan aanbieden.

Wat zeggen andere gebruikers over Coinmerce?

De recensies over Coinmerce tonen een zeer positief beeld van hun klantenservice en gebruiksvriendelijkheid. Klanten prijzen het platform voor de klantenservice, met in het bijzonder complimenten voor medewerkers die extra stappen zetten om problemen op te lossen. Veiligheid en de bescherming van klantgegevens en tegoeden worden ook hoog gewaardeerd, evenals het gebruiksgemak van het Coinmerce dashboard. Bovendien waarderen gebruikers de snelle en persoonlijke hulp bij technische problemen zoals inlogproblemen en de overgang van andere platforms.

Coinmerce app

De geüpdatete Coinmerce app markeert een significant keerpunt in crypto trading door haar focus op gebruiksgemak en veelzijdige functionaliteiten. Deze app is geoptimaliseerd om processen als het kopen, verkopen, swappen, en nu ook het staken van cryptocurrencies, naadloos en toegankelijk te maken. Het staken via de app biedt gebruikers de kans op het genereren van een passief inkomen met beloningen tot wel 10% op selecte munten, belovend verdere uitbreiding in de nabije toekomst. De toevoeging van de mogelijkheid om externe wallets te koppelen versterkt de flexibiliteit en maakt een gepersonaliseerde trading ervaring mogelijk. Met een uitbreiding van het muntassortiment met 52 nieuwe cryptovaluta’s dit jaar, waaronder prominente namen zoals Axie Infinity en THORChain, positioneert Coinmerce zich als een essentieel platform voor zowel nieuwe als ervaren investeerders. Technische optimalisaties maken de app sneller dan ooit, waardoor een vloeiende gebruikerservaring wordt gegarandeerd. Kijkend naar de toekomst, anticipeert Coinmerce op het introduceren van extra functies zoals een dark mode en prijsnotificaties, waarmee de app een allesomvattende, gebruiksvriendelijke oplossing voor crypto trading belooft te zijn.

Geld toevoegen aan je Coinmerce account

Coinmerce ondersteunt diverse betaalmethoden om het kopen van crypto zo toegankelijk mogelijk te maken. Klanten kunnen gebruikmaken van iDEAL, creditcard, Sofort, SEPA-bankoverschrijvingen en IBAN voor hun transacties. Wat betreft de kosten zijn deze afhankelijk van de gekozen betaalmethode. 

Voor iDEAL-transacties geldt een tarief van €0,30 per transactie, terwijl creditcardgebruikers rekening moeten houden met een fee van 3,5%. Sofort-transacties komen met €0,35 plus 2,50% kosten, en SEPA-transacties zijn gratis, hoewel ze iets meer tijd in beslag nemen. Voor Belgische klanten is Bancontact ook een optie.

De uitbetaling van crypto naar je bankrekening verloopt bij Coinmerce verrassend snel, doorgaans binnen één werkdag. Dit snelle uitbetalingsproces biedt een duidelijk voordeel ten opzichte van veel andere brokers. Er zijn namelijk genoeg voorbeelden van exchanges in Nederland waar een uitbetaling twee werkdagen of meer in beslag neemt. Dat is natuurlijk verre van prettig als je zo snel mogelijk op je geld wilt hebben.

Klantenservice Coinmerce

De klantenservice van Coinmerce is zeer toegankelijk. Of je nu de voorkeur geeft aan direct contact via live chat, via e-mail of persoonlijk contact via de telefoon, Coinmerce biedt verschillende kanalen om support te verkrijgen. Deze opties zijn live chat beschikbaar op elke pagina van hun website, e-mailcommunicatie via support@coinmerce.io en telefonische ondersteuning op werkdagen tussen 9:00 en 17:00.

Onze ervaringen met de klantenservice van Coinmerce waren consistent positief. Meerdere keren hebben we de verschillende communicatiekanalen getest met uiteenlopende vragen en problemen. In elke situatie werden we snel en professioneel geholpen door het Coinmerce team. De live chat bood onmiddellijke ondersteuning, terwijl e-mailreacties gedetailleerd en informatief waren. Telefonisch contact bevestigde de klantgerichtheid van het team. 

Gebruiksvriendelijkheid

Op basis van onze eigen ervaring is het Coinmerce-platform uitzonderlijk gebruiksvriendelijk, met name voor beginners in de crypto-wereld. Het platform onderscheidt zich door zijn eenvoudige  interface, zowel op de computer als via de app. Deze toegankelijkheid maakt het gemakkelijk voor nieuwe gebruikers om te navigeren en te handelen in crypto. De mogelijkheid om snel en veilig te storten en op te nemen via bekende betaalmethoden zoals iDEAL en creditcard, verhoogt dit alleen maar verder. Bovendien maakt de integratie van staking en Earn opties, samen met een eenvoudige methode om crypto te kopen, het enorm eenvoudig om je tegoeden dichtbij elkaar te houden. 

Wat ons vooral opviel, is hoe goed er is nagedacht over de trading-schermen van het platform. De grafieken, met weergaven actueel tot op de seconde, geven duidelijk inzicht in de huidige stand van een token. Daarnaast zijn alle functies die je van een tradingview verwacht, op hetzelfde scherm te vinden. Zelfs als je alleen de Coinmerce app zou gebruiken, blijven alle functies binnen handbereik. 

Conclusie: moet je bij Coinmerce traden?

Coinmerce biedt een frisse blik op de cryptomarkt met een platform dat zowel veilig als toegankelijk is voor een breed publiek. Vanaf het begin in 2017 heeft Coinmerce zich niet alleen gefocust op het uitbreiden van hun aanbod tot een van de grootste in Europa maar ook op het creëren van een veilige omgeving voor hun gebruikers. Hun registratie bij De Nederlandsche Bank laat zien dat ze hier serieus in zijn. Met een brede reeks aan betaalopties en een transparant kostenbeleid maakt Coinmerce het kopen en verkopen van crypto veel eenvoudiger. 

Hun klantenservice, bereikbaar via meerdere kanalen, toont aan dat ze er echt voor hun klanten zijn. Daarbij voorziet de vernieuwde app niet alleen de basisfuncties van traden maar ook staking. Coinmerce’s aanpak van ‘crypto voor iedereen’ wordt werkelijkheid door de gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide documentatie en overduidelijke committent aan veiligheid. Dit alles maakt Coinmerce een uitstekende optie voor zowel beginnende traders. 

Dat de transactiekosten wat hoger zijn dan bij veel andere platformen, kan er wel voor zorgen dat als je echt veel aan- en verkopen doet, je mogelijk beter bij een ander platform terechtkunt. Vanaf meer dan 100 transacties per maand, bijvoorbeeld als je zou willen daytraden, lopen de kosten dermate snel op dat dit om honderden euro’s kan gaan. 

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme