Tether en FBI bundelen krachten tegen illegaal gebruik van USDT

Home » Nieuws » Tether en FBI bundelen krachten tegen illegaal gebruik van USDT

Tether, de uitgever van de veelgebruikte USDT stablecoin, heeft een grote stap gezet in de strijd tegen illegaal gebruik van zijn valuta en het versterken van de veiligheid.

De onderneming kondigde aan dat zij de samenwerking met zowel de Amerikaanse Secret Service als de Federal Bureau of Investigation (FBI) heeft geïntensiveerd.

Criminele activiteiten

Paolo Ardoino, de recent aangestelde CEO van Tether, benadrukte in een brief aan Amerikaanse autoriteiten de noodzaak om criminele activiteiten met betrekking tot de USDT stablecoin te bestrijden. Hij legde uit hoe Tether samenwerkt met deze wetshandhavingsinstanties, met een focus op het identificeren en blokkeren van transacties die verband houden met criminele activiteiten.

De samenwerking houdt in dat de Secret Service en de FBI toegang krijgen tot het Tether-platform. Hierdoor kan Tether sneller en effectiever optreden tegen verdachte activiteiten. Recent heeft het bedrijf al actie ondernomen door meer dan 200 wallets te bevriezen, die op de sanctielijst van de Office of Foreign Assets and Controls (OFAC) staan, met een totale waarde van meer dan 3,5 miljoen USDT.

In totaal heeft Tether, in samenwerking met de FBI en de Secret Service, 326 wallets bevroren, wat neerkomt op een totaal van meer dan 435 miljoen USDT. Deze maatregelen zijn bedoeld om te voorkomen dat USDT voor illegale doeleinden wordt gebruikt, zoals financiering van terrorisme.

Deze stap van Tether is een reactie op toenemende druk van autoriteiten en een poging om het vertrouwen van de Amerikaanse overheid te winnen. Tegelijkertijd roept deze actie vragen op binnen de crypto industrie over privacy en de balans tussen beveiliging en decentralisatie.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme