Argentinië neemt strenge crypto regelgeving aan ondanks hoop op Bitcoin-vriendelijk beleid

Home » Nieuws » Argentinië neemt strenge crypto regelgeving aan ondanks hoop op Bitcoin-vriendelijk beleid

Argentinië heeft een nieuwe stap gezet in de richting van regulering van de cryptocurrency-markt door de invoering van een Register voor Aanbieders van Virtuele Activa Diensten (VASP), wat enige onvrede veroorzaakte onder degenen die hoopten dat het land een meer Bitcoin (BTC) vriendelijke koers zou varen zoals El Salvador.

Teleurstelling

De nieuwe wet vereist dat platformen en individuen die cryptocurrencies kopen, verkopen, versturen of verhandelen, zich moeten registreren. Hoewel deze regelgeving nog door de vorige regering in gang was gezet, heeft de invoering ervan onder president Javier Milei, die eerder Bitcoin prees als een veilige haven tegen centrale banken en inflatie, teleurstelling gewekt bij degenen die hoopten op een Bitcoin-vriendelijke leider in Latijns-Amerika.

Max Kieser, een bekende Bitcoin-voorstander en adviseur van de president van El Salvador, Nayib Bukele, uitte zijn teleurstelling op X en stelde dat Milei “zijn eerste grote fout” heeft gemaakt door Bitcoin niet volledig te begrijpen. El Salvador werd onder Bukele in 2021 het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel invoerde.

De nieuwe regelgeving heeft al directe gevolgen, aangezien gebruikers van de betaalapp Strike hebben gemeld dat het platform hen informeerde dat de functie ‘Send Globally’ tussen Argentinië en de Verenigde Staten niet langer wordt ondersteund. De invoering van de VASP-wet wordt door sommigen echter niet louter negatief gezien. Een inwoner van Argentinië merkte op het sociale netwerk X op dat de regelgeving noodzakelijk was om meer toegang tot buitenlandse investeringen te krijgen.

Ondanks deze nieuwe stappen op het gebied van regelgeving heeft Milei enige successen geboekt in het verkleinen van de omvang en reikwijdte van de overheid, wat resulteerde in het eerste maandelijkse begrotingsoverschot van Argentinië sinds 2011.

De maandelijkse inflatie daalde in februari naar 13,2% van 20,6% in januari en 25,5% in de maand daarvoor, wat een lichtpuntje is in een periode van driecijferige jaarlijkse inflatie.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme