Argentijnse stad Rosario omarmt Bitcoin voor vastgoedtransacties

Home » Nieuws » Argentijnse stad Rosario omarmt Bitcoin voor vastgoedtransacties

De Argentijnse stad Rosario, de derde grootste stad van Argentinië, heeft geschiedenis geschreven door het faciliteren van de allereerste huurovereenkomst in het land waarbij de betaling in Bitcoin (BTC) plaatsvindt.

Dit nieuws kwam op 11 januari naar buiten via de lokale krant Paginal 12, en laat een verschuiving in de acceptatie van digitale valuta in Argentinië zien.

Hervormingen

Deze historische overeenkomst is mogelijk gemaakt door recente aanpassingen in de Argentijnse wetgeving, een initiatief van de regering van president Javier Milei. Milei’s regering, die aan de macht kwam na de verkiezingen van november 2023, heeft te kampen gehad met ernstige inflatieproblemen, wat mogelijk heeft bijgedragen aan deze stap.

Volgens de bepalingen van het contract zal de huurder maandelijks een bedrag van $100 omgezet in Bitcoin overmaken, gebruikmakend van Fiwind, een bekend lokaal crypto-platform. Beide partijen in deze overeenkomst zijn geen vreemden in de wereld van digitale valuta, wat de overgang naar deze nieuwe betalingswijze vergemakkelijkt.

Interessant is dat Diana Mondino, de Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Handel en Eredienst, recentelijk een decreet heeft aangekondigd dat gericht is op economische hervormingen. Dit decreet maakt de weg vrij voor het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies onder bepaalde voorwaarden in Argentinië.

Bovendien heeft de Argentijnse regering stappen ondernomen om het bezit van cryptocurrencies te legaliseren. Dit is met name relevant voor bezittingen die te laat zijn aangegeven bij de belastingdienst.

Belastingbetalers kunnen nu profiteren van een regularisatieregeling, waarbij ze tot eind maart 2024 een vast belastingtarief van 5% betalen, oplopend tot 10% vanaf april en 15% vanaf juli tot eind september.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme