Standard Chartered verstevigt greep op crypto met overname van Elwood Capital

Home » Nieuws » Standard Chartered verstevigt greep op crypto met overname van Elwood Capital

Zodia Markets, een dochteronderneming van de Britse multinational Standard Chartered, is in vergevorderde onderhandelingen om Elwood Capital Management over te nemen. Deze onderneming, gevestigd op het eiland Jersey, is gespecialiseerd in over-the-counter handel en afwikkelingsdiensten voor digitale activa.

Volgens bronnen van Bloomberg wordt verwacht dat de deal, die de laatste stap markeert in Standard Chartered’s verdieping in de cryptosector, nog deze maand wordt afgerond.

Uitbreiding van diensten en technologie

De overname van Elwood Capital zou Zodia Markets voorzien van essentiële licenties als aanbieder van virtuele activa en zou een functionerende OTC-handelsservice toevoegen aan hun portfolio. Dit zou de aanwezigheid van Zodia in de cryptomarkt flink vergroten.

bloomberg standard chartered zodia markets
Bron: Bloomberg Crypto op X.

Elwood, ondersteund door miljardair en hedgefondsmanager Alan Howard, die medeoprichter was van Elwood Technologies in 2018, haalde in 2022 nog $70 miljoen op bij investeerders zoals Goldman Sachs en Dawn Capital.

Nieuwe ontwikkelingen bij Standard Chartered

Parallel aan deze onderhandelingen kondigde Standard Chartered vorige maand aan een spot handelsdesk voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) op te zetten als onderdeel van zijn valutahandelactiviteiten. Deze stap is een reactie op de vraag van institutionele beleggers en volgt op de lancering van een door blockchain aangedreven platform voor obligatiehandel, genaamd Libeara.

De crypto exchange van Zodia, opgericht in 2022, werd eerder dit jaar gesloten vanwege een gebrek aan vraag.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme